KıbrısManşet

Atlı: UBP gibi maddi kaynaklara sahip değiliz ancak kalabalık bir insan gücüne sahibiz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, kişisel menfaat ya da rant için siyaset yapmadıklarını, en küçük sol örgütlerin de çok yıpratıcı ve hırpalayıcı bir süreç olan süreçte ciddi çaba sarf ettiğini anlatan ve belediye seçimlerinde de bu emek ve çabanın yansımalarını görmek istediklerini söyledi

Atlı: TDP baraj altında kalarak çok zor bir dönemden geçti

Özgür Web TV‘de yayınlanan Özgür Yorum programında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Atlı, Toplumcu Kurtuluş Partisi‘yle (TKP) birleşme kararı aldıktan hemen sonra yeni yönetim olarak bir anda yerel seçimleri kucaklarında bulduklarını, TDP’nin genel seçimlerde baraj altında kalarak çok zor bir dönemden geçtiğini hatırlattı.

Atlı, “Yerel seçimler bizim için örgütlerimizi yeniden toparlamak için bir araç olacaktı. Ancak sahada gördük ki aday olmak isteyen, yerel yönetimlerde söz sahibi olmak isteyen ciddi sayıda arkadaşlarımız vardı. Bunun için Meclis Üyesi adaylıkları için çaba sarf ettik ve Mağusa‘da Umut Kadı, Lefkoşa‘da ise Mehmet Harmancı Başkan adaylarımız olmak üzere dokuz bölgede çıkardığımız Belediye Meclis Üyesi adaylarımızla toplam 100 adayımız var” dedi.

“Yaşadığımız süreçler normal ve olağan süreçler değil”

Parti Meclisi’nde bağımsız adayları destekleme kararı aldıklarını, bunların Girne Belediyesi Bağımsız Başkan adayı ve TDP eski Milletvekili Zeki Çeler, Güzelyurt‘ta Reşat Kansoy ve Mehmetçik‘te de Mehmet Çelebi olduğunu kaydetti.

Atlı, “Yaşadığımız süreçler normal ve olağan süreçler değil. AKP iktidarının müdahalelerini gözle görebiliyoruz. Bunlara rağmen sol görüşlü (illaki federasyoncu olması da gerekmiyor), insan odaklı politika geliştiren örgütlerin bir ittifak kurmasını talep ettim. Bu bağlamda da ilk ziyaretim Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman‘dı” dedi.

“Erhürman ve Akansoy ile görüştüm ancak olumlu karşılanmadı”

Erhürman’la görüşmesinde; “Bundan önceki sözlere değil bundan sonra söyleyeceklerimize bakalım, daha küçük örgütleri de yanımıza alalım, köy köy sandık sandık bakalım elimize ve bir cephe kurup kendi irademizi sandıklara yansıtmanın yolları bulalım” dediğini ancak bu talebinin olumlu karşılanmadığını kaydetti.

Atlı, “Sıla Usar İncirli’nin Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) adaylığının açıklanmasının ardından CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy‘la da görüştüm. Elbette İncirli’nin adaylığının geri çekilmesini beklemiyordum. Lefkoşa’da başaramadığımız birlikteliği başka yerlerde başaralım diye. Örneğin; ‘Olası bir hükümet ortaklığında hangi programlarda ortaklık kurabileceğimize dair bir komite oluşturduğumuzu topluma açıklayıp, bununla birlikte parti yönetimlerimize götürüp diğer bölgelerde CTP’yi destekleyelim’ önerim oldu ancak bu da olumlu karşılanmadı” dedi.

“Külliye eylemi. En mutsuz olduğum eylemlerden biriydi, adeta cenaze namazına katılmak gibiydi”

Parti logolarının bir adım geriye çekilip, toplum menfaati için bir birlikteliğin elzem olduğunu ancak bunu yakalayamadıklarını belirten Atlı, bu noktada mesai harcadıkları bir TDP-TKP birlikteliğini başardıklarını, resmi olarak da bu süreci yakın zamanda tamamlanacağını kaydetti.

Atlı, “Birleşik Kıbrıs Partisi‘yle de (BKP) görüştük ancak onlar da CTP ile birlikte yürümeyi tercih etti. Umarım daha güçlü bir sol cephe için daha büyük birliktelikler yakalayabiliriz. Bunun eksikliği birçok alanda kendini gösteriyor. Örneğin; külliye eylemi. En mutsuz olduğum eylemlerden biriydi, adeta cenaze namazına katılmak gibiydi. Örgütler olarak ilk günlerde bir araya gelebilseydik daha güçlü bir eylemlilik olurdu ancak geç kaldık” ifadelerini kullandı.

“UBP gibi maddi kaynaklara sahip değiliz ancak kalabalık bir insan gücüne sahibiz”

Kişisel menfaat ya da rant için siyaset yapmadıklarını, en küçük sol örgütlerin de çok yıpratıcı ve hırpalayıcı bir süreç olan süreçte ciddi çaba sarf ettiğini anlatan Atlı, belediye seçimlerinde de bu emek ve çabanın yansımalarını görmek istediklerini söyledi.

Atlı, “Siyaset belli bir oranda yürek işidir, her ne kadar paranız olsa da. Biz Ulusal Birlik Partisi (UBP) gibi maddi kaynaklara sahip değiliz ancak kalabalık bir insan gücüne sahibiz, bunun da Belediye Meclis üyeliklerine yansımasını bekliyoruz” dedi.











Başa dön tuşu