KıbrısManşet

Tuğcu: Teknecik yakıtsız kalmak üzere, ülkeyi karanlık günler bekliyor

Kıbrıs Türk Elektirik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, Teknecik Elektirik Santrali’ndeki yakıtın bitmek üzere olduğunu ve TPIC ile sağlanan anlaşmaya göre gelmesi gereken ikinci geminin halen gelmediğini duyurarak; ‘Ülkeyi karanlık günler bekliyor’ dedi

Tuğcu: İkinci 12 bin tonluk yakıt Teknecik Elektrik Santraline ulaşmadı

Yazılı açıklama yaparak; “El-Sen, TPIC ile 24 bin tonluk fuel oil antlaşması yapılmış ve ilk gemi 21 Kasım 2022 tarihinde 12 bin tonluk yakıt Teknecik Elektrik Santrali’ne ulaşmıştır”  diyen Tuğcu, aradan 20 gün süre geçmiş olmasına rağmen ikinci 12 bin tonluk yakıtın henüz santrale ulaşmadığını ve santralde 3 günlük yakıt kaldığını söyledi.

“Teknecik yine yakıtsız kalmak üzere ve ülkeyi karanlık günler bekliyor”

Tuğcu şöyle devam etti: 

“Geldiğimiz bu noktada Teknecik yine yakıtsız kalmak üzeredir ve ülkeyi karanlık günler beklemektedir. Yakıt ihalesinin bir türlü çözülememesinin sonucunda; “Hükümet olarak yakıt sorununu ortadan kaldırdık, ucuza yakıt getiriyoruz, navlun ödemiyoruz, devletler arası antlaşma yaptık ve sorunu çözdük” diyerek, TPIC şirketiyle bir yıllık 2 milyon 200 bin ton anlaşma yapılan yakıtı nasıl getireceksiniz?

“Yasalar uygulanmadan yapılan tüm işlerde bu tür sorunlar yaşanacak”

Sonuç olarak bu ülkede ihaleler yasalar ile düzenlenmiştir, yasalar uygulanmadan yapılan tüm işlerde bu tür sorunlar yaşanacaktır. Tekrardan yasalar çerçevesinde bu yakıtın gelmesi sağlanmalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”











Başa dön tuşu