KıbrısManşet

Özdemirağ: Kadınlara ikinci sınıf muamelesi yapan bu zihniyetleri kınıyoruz

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Ayşe Özdemirağ, Türkiye‘den atama Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar tarafından görevden alınması çağrısında bulundu

Özdemirağ: Ünsal’ı esefle kınıyoruz

Sendika adına yazılı açıklama yapan Özdemirağ, Ünsal’ın “hanımlara özel” adıyla yaptığı sözde seminerde kadınlar yönelik sözlerini esefle kınadıklarını belirtti.

Özdemirap, “Kıbrıs Türk toplumunun ve kadınlarının, insan hak ve özgürlüklerini, hukukun üstünlüğünü kişilerin ve toplumun huzur ve refahını koruyan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine sahip çıkan, Atatürk ilkelerine bağlı kalan ve bunları benliğinde içselleştiren onurlu halk olduğunu Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın bilmesini isteriz” dedi

“Baskıları kabul etmiyoruz”

Özdemirağ şöyle devam etti;

“Kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğunu ve hatta toplum içinde iş hayatı dışında evin büyük işini de kadının idare ettiğini bu yüzden büyük saygıyı ve hakları olduğu biliniyorken din işleri başkanı gibi dini kendine alet edip kadınlara ikinci sınıf muamelesi yapan, bu zihniyetleri kınıyoruz.

Din; kişi ile vicdan arasında olan ve müdahaleye açık olmayan bir inanç sistemidir. Kıbrıs Türk kadını olarak, kişi ile vicdan arasına girerek eş sayısı, çocuk sayısı, kocaya hizmet gibi aile hayatına müdahale şeklinde düşünce baskılarını kabul etmiyoruz.

Bizler bu tür din insanlarından, kadınlara özel aile hayatına müdahale yerine, kadın ve erkeklere aile içi şiddetin önlenmesi ile ilgili toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bilgileri, çocuk istismarlarının ve tecavüzlerinin önlenmesi ile ilgili bilgilerin verilmesini ve dinde şiddetin ve tecavüzlerin yer almadığının öğretilmesini bekliyoruz.

“Tatar’ın Ünsal ve onun gibi düşünenleri görevden almasını talep ediyoruz”

Çünkü din, doğruluğu, temizliği, ahlaklı olmayı, nefse hakim olmayı, insanlara saygıyı ve başkalarının haklarına müdahale etmemeyi öğretir. Bunun gibi dinin güzel yönleri varken ve insanlara bunları aşılamak dururken sürekli kadın üzerinden uçkur söylemleri ile gündeme getiren yobazların dini kötü emellerine alet etmesine sessiz kalmayacağız.

Ahmet Ünsal gibi insanların, toplumumuzda kadına yönelik şiddeti ve çocuk istismarlarını artıracağını öngördüğümüzden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan derhal Ahmet Ünsal’ın görevinden ve Ahmet Ünsal gibi düşünceye sahip olan din görevlilerinin, görevlerinden alınmasını talep ediyoruz”

Ünsal neler söyledi?











Başa dön tuşu