KıbrısManşet

EL-SEN: Kimseye taviz verecek değiliz

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç bireysel sorunları yüzünden sendikaya saldıranlara yönelik açıklama yaptı

Özkıraç bu tarz kavgaların gündem değiştirme çalışmaası olduğunu ve yapılanın saygısızlık olduğunu dile getirdi.

EL-SEN’den yapılan açıklama şu şekilde;

“4 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşen EL-SEN Genel Kurulu sonrası 1-2 Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu çalışanlarının çıkan iradeye hala saygı göstermekte zorlanması ve KIB-TEK’i karıştırmak için hem içeride hem de dışarıda yalan, yanlış bilgilerle gündem yaratmaya çalışması tarafımızca kabul edilemezdir. Bugüne kadar hiçbir üyemizi kırmamak ve kurumumuza zarar vermemek için susma, sorunlarımızı içeride halletme yolunu tercih etmemize rağmen ne yazık ki 1-2 çalışanın ortaya koyduğu tavır karşısında daha fazla sessiz kalmamız mümkün değildir.

Çalışmadan üretimin olmayacağı realitesiyle tüm ülkenin gözünün üzerinde olduğu kurumumuzda radikal adımların atılması kaçınılmazdır. Özelleştirmenin gündemde olduğu bu süreçte 1-2 çalışanın sosyal medya üzerinden kendi bireysel sorunları yüzünden resmin büyüğüyle kavga eden sendikamıza saldırması tam da bu düzene yakışır bir tavırdır. Resmen gündem şaşırtma çabasıdır. Çalışan her üyesinin sonuna kadar arkasında olan EL-SEN, çalışan arkadaşlarının hakkını çalışmayarak yiyen hiçbir üyesini savunacak durumda değildir. Biz ülkemiz adına “Bu düzen değişmeli” derken, kendi kurumumuzda yaratılan ve devamı için çırpınan kesimlere göz yummamız söz konusu dahi olamaz. Tüm bu gerçekler ortadayken 1-2 çalışanın “Sendika nerede” diye çağrı yapması, aynı bina içerisinde bir odadan diğer odaya görevlendirilmesini “Sürüldüm” olarak nitelendirmesi veya istedği terfiyi alamadığı için “Kurumda baskı var” diye açıklamar yapması hem traji komiktir hem de başta kendi çalışma arkadaşları olmak üzere tüm emekçi kesime karşı yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Şu net olarak bilinmelidir ki, EL-SEN, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun yaşaması, üretmesi ve bu topluma en iyi hizmeti vermesi için sonuna kadar mücadele edecektir. Emeğin yanında emeği sömürenin de karşısında olacaktır. Bu emek sömürücüleri ister semaye, ister KIB-TEK Yönetim Kurulu, ister kurum yetkilileri, isterse de bazı çalışanlar olsun, kimseye taviz verecek değiliz.

                                                                                                        Saygılarımızla;

                                                                                                       EL-SEN Başkanı

                                                                                                        Kubilay Özkıraç ”      











Başa dön tuşu