KıbrısManşet

Avcıoğlu: Hani TPIC ile sorunlar bitecekti? Yakıtın kalitesi ise tam bir muamma!

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı (MYO) Üyesi ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) eski Asbaşkanlarından Elektrik-Elektronik Mühendisi Yusuf Avcıoğlu, kurumun AKSA ve güneyden pahalıya elektrik enerjisi alınarak saatte 290 bin TL zarara uğratıldığını rakamlarla açıkladı

Avcıoğlu: Dizel santrallerin tümü, buhar türbinlerinin de bir tanesi tamamen durduruldu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avcıoğlu, Kıb-tek’in saatte 290 bin TL zarra uğratıldığını, UBP-DP-YDP Hkümeti’nin bu konuda da yine yalan söylediğini belirterek, Kıb-tek Yönetim Kurulu Başkanı’nın dün yaptığı açıklama ile Teknecik Elektrik Santrali‘ndeki arızanın giderildiğini, artık elektrik kesintisi yaşanmayacağını smylediğini hatırlattı.

Avcıoğlu, “Yakıtın bitmesi sebebiyle dün gündüz saatlerinde Teknecik’te; dizel santrallerin tümü, buhar türbinlerinin de bir tanesi tamamen durdurularak, sadece bir buhar türbini ile üretim yapıldı” dedi.

“Kıb-tek saatte yaklaşık 290 bin TL zarara uğratıldı”

Geri kalan ihtiyacın AKSA’dan ve güney Kıbrıs’tan 45 cent/kWs fiyatla alınan enerji ile karşılandığını, gece saatlerinde dizel santrallerin devreye alınarak artan talebi karşılayabilmek için 30 ile 50 MWs (30,000-50,000kWs) arası güneyden alım yapıldığını kaydeden Avcıoğlu,  45 cent/kWs fiyattan 50MWs (50,000kWs) alımın dün de devam ettiğini kaydetti.

Avcıoğlu, “Kıb-tek’in dizel santrallerinde üretim maliyeti 14 cent/kWs civarında iken bu santralleri durdurup güney Kıbrıs’tan 45 cent/kWs fiyatla elektrik alınmasına karar verenler/sebep olanlar, Kıb-tek’in saatte yaklaşık 290 bin TL zarara uğratılmasına neden oldu. Yakıt gemisi ise hala Dörtyol terminalinde. Hani TPIC ile sorunlar bitecekti Yakıtın kalitesi ise tam bir muamma” dedi.











Başa dön tuşu