KıbrısManşet

Avcıoğlu: Kıb-tek’te üç günlük zarar 14 milyon TL’yi aştı

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı (MYO) Üyesi ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) eski Asbaşkanlarından Yusuf Avcıoğlu, yakıt olmadığı için güneyden pahalıya yakıt alındığını ve oluşan zararın 14 milyon TL’yi geçtiğini söyleyerek, ayrıca yakınlarda bir yakıt sevkiyatının da görünmediğini, tanklarda kalan dip çamurunun kullanılmasından dolayı makinaların zarar görmeye devam ettiğini belirtti

Avcıoğlu: Yakıt yok, tanklardan dip çamuru çekiliyor, bunun da makinalara zarar verme olasılığı çok yüksek

Sosyal medya hesabından “Kıb-te’de üç günlük zarar 14 milyon TL’yi aştı” başlıklı bir açıklama yapan Avcıoğlu, bugün için geleceği söylenen yakıt gemisinin ise gelmediğini, Teknecik Elektrik Santrali limanında herhangi bir yakıt gemisi olmadığı gibi henüz programlanmış ve beklenen bir yakıt sevkiyatının da görünmediğini kaydetti.

Avcıoğlu, “Santral depolarında ise yakıt kalmamış durumda, yine tanklardan dip çamuru çekiliyor. Dip çamurunun makinalara zarar verme olasılığı ise çok yüksek” dedi.

“Kıb-te’de üç günlük zarar 14 milyon TL’yi aştı”

Teknecik’teki dizek jeneratörlerin 14 Cent/kWs üretim maliyetine rağmen yakıtın bitmesi sebebiyle güneyden  40 cent/kWs fiyat ile 40MW elektrik satın alınması sebebiyle oluşan zararın 14 milyon TL’yi atığını söyleyen Avcıoğlu, bu durumun iki gün daha sürmesinin beklendiğini de belirtti.

Avcıoğlu, “Hani TPIC ile arz güvenliği gelecek, sorunlar bitecekti? Sizin arz güvenliğinden anladığınız adım başı yalan söylemek mi?” diye sordu.











Başa dön tuşu