EkonomiKıbrısManşet

Bengihan: Çalışanlar, ailesinden ve sosyal yaşantısından ödün vererek ek mesaiye kalıyor

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Maliye Bakanlığı‘nın kendilerine defalarca söz vermelerine ve yasa gereği zamanında ödeme yapılmasının emredilmesine rağmen, çalışanın ek mesailerinin 4 ay geriden geldiğini kaydederek, Şubat ayı ek mesailerinin Pazartesi gününe kadar ödenmemesi durumunda “ek mesaiye kalmama” çağrısı yapacaklarını duyurdu

Bengihan: Çalışanlar, ailesinden ve sosyal yaşantısından ödün vererek ek mesaiye kalıyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Bengihan, Kamu Görevlileri Yasası ve Kamu Sağlık Yasası’nın ek mesai ödemelerinin en geç bir ay içinde ödenmesini emretmesine rağmen, maalesef ilgili yasalara hiçbir zaman uyulmayarak, ek mesai ödemelerinin 3-4 ay gecikmeyle yapılmasının alışkanlık haline getirildiğini belirtti.

Bengihan, “Çalışanlar, ailesinden ve sosyal yaşantısından ödün vererek ek mesaiye kalmaktadır. Çalışanların gösterdiği sorumluluğu ne yazık ki yetkililer göstermemektedir” dedi.

“Ek mesaiye kalmama çağrısı yapacağız”

Bengihan, Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından sendikalarına birçok kez söz verilmesine ve hatta geçmişte bu konuda takvimlendirme protokolü yapılmasına rağmen, Şubat ayı ek mesaileri hala ödenmediğini söyledi.

Bengihan, “Çalışanların daha fazla mağdur edilmemesi adına, 29 Mayıs Pazartesi mesai bitimine kadar Şubat ayı ek mesailerinin ödenmemesi halinde üyelerimize ek mesaiye kalmama çağrısı yapacağımızı bildiririz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu