KıbrısManşet

Reynar: Şikâyet ettikleri kaynak ve nüfus problemleri de kendilerinin eseri

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili adayı Kıdemli eski Yargıç Tacan Reynar, ilaç eksikliği ve yurttaşın alamadığı sağlık ve tedavi hakkı başta olmak üzere, ülkedeki tüm sıkıntıların tek kaynağının, kendi insanına sırtını dönmüş olan zihniyet olduğunu belirtti ve onları ülkenin yönetim kadrolarından söküp atmanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi

Reynar: Bu insanlar sizden yandaş istihdam, para, peşkeş istemiyor, yaşamak için ilaç istiyor

Sağlıkta örgütlü dernekler ve sivil inisiyatiflerden oluşan Sağlık Dernekleri Platformu’nun bugün Maliye ve Sağlık Bakanlıklarında yaptığı eylemlere katılan Reynar, ilaç sıkıntısı çeken hastaların ve sevdiklerine çare bulmak için her yolu deneyen hasta yakınlarının hükümet ettiğini iddia edenlerden Anayasal haklarını talep ettiklerini vurguladı.

Reynar, “Bu insanlar sizlerden hak etmedikleri bir şeyi istemiyor, ekstra para istemiyor, yandaş istihdam istemiyor, haksız kazanç istemiyor, peşkeş istemiyor, sadece ve sadece Anayasal hakları olan ‘Yaşam hakkı’, ‘Sağlık Hizmetlerine Erişim Hakkı’, ‘Tedavi Hakkı’ istiyor” dedi.

“Şikâyet ettikleri kaynak ve nüfus problemleri de kendilerinin eseri”

Gerek Sağlık Bakanlığı’nın şikâyet ettiği ve yetişemediklerini söylediği nüfus yoğunluğunun gerekse Maliye’nin “para yok” yalanının, bu zihniyetin kendi yarattığı sorun ve yalanlar olduğuna dikkat çeken yaptıkları Reynar, yanlış nüfus politikası ve kaynakların yandaş istihdamlara harcanmasının bugünü yarattığını ancak bunların da bir insanın yaşam hakkının önüne geçemeyeceğini kaydetti.

Reynar, “Bu ülkede ilaç için de sağlık için de kaynak vardır. Önemli olan o kaynakları sizin nereye harcadığınızdır. Bugün gördüğümüz bu görüntüler karşısında biz utandık. Bu insanlar eylemde mi olmalıydı yoksa yaşadıkları sağlık sorunlarının en aza indirildiği huzurlu bir ülkede evlerinde veya işlerinin başında mı olmalıydı? Ülkedeki tüm sıkıntıların tek kaynağı, ülke insanına sırtını dönmüş olan yönetimdeki bu atama zihniyettir. Onları bu ülkenin yönetim kadrolarından söküp atmak boynumuzun borcudur” dedi.











Başa dön tuşu