KıbrısManşet

GKÇD: Eleştirdiğimiz gibi de teşekkür etmesini de biliriz

Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği, Bakanlar Kurulu’nun açıkladığı son kararlara göre, güneydeki işlerine gidip geleceklerine dair memnuniyetlerini dile getirdi

GKÇD: Eleştirdiğimiz gibi de teşekkür etmesini de biliriz

Dernekten yapılan açıklama şu şekilde:

“Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği Yönetim Kurulu olarak içinden geçmiş olduğumuz 2.5 aylık süreç içerisinde kuzeyde ve güneyde yapılan PCR ve rapit testlerini çok yakından takip ettik.

Sektörlerimizde hiçbir şekilde temas ve bulaşın olmadığını ve güneyde çalışan arkadaşlarımızın tüm ada halkına oranla kat be kat daha korumalı olarak işlerine gidip geldiklerini gördük.

Buna rağmen bizlere, çok büyük mağduriyetler yaşatıldığını her fırsatta ve de her görüşmemizde dile getirmiş bulunmaktayız.

Gerek Sağlık Bakanlığı gerek Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu gerekse Bakanlar Kurulu ile karşılıklı olarak bu mağduriyeti gidermek için yaptığımız tüm görüşmelerde, yaşanan sıkıntıları ve bu sıkıntıları hiçbir şekilde hak etmediğimizi dile getirdik.

Alınan son kararlarla da, tüm güneyde çalışan arkadaşlarımızın işlerine ulaşmasını sağlayan yetkililerimize, eleştirmeyi bildiğimiz gibi teşekkür etmeyi de bir borç biliriz.

Bu günden itibaren hakkımızda alınacak kararlarda da, bizlerle istişare edeceklerine olan inancımız tamdır.

Güneyde çalışan arkadaşlarımızın da, aşılama sürecimiz tamamlanıncaya kadar aynı şekilde korunmaya devam edeceklerini ayrıca hem kuzeyde hem de güneyde devam eden testlerini hiç aksatmadan yapmaya itina ile devam edeceklerini söylemek isteriz.

Bizler de yönetim kurulu olarak bunlarin takibini önceden olduğu gibi aynı şekilde yapacak, hem ailelerimizin hem de halkımızın sağlığını korumak için bugüne kadar sürdürdüğümüz istikrarlı korunma tedbirlerine bundan sonra da devam edeceğiz.

En kısa sürede ülkemizin bu illet hastalıktan kurtularak tüm halkımızın eskiden olduğu gibi güzel günleri sağlık ve mutluluk içinde tekrardan yaşamasını temenni ederiz”

G.K.Ç DERNEĞİ YÖNETİM KURULU











Başa dön tuşu