KıbrısManşet

Özyiğit: Başbakan da nereye imza attığının farkında değil

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bugün Meclis’te Türkiye-KKTC 2021 Yılı İktisadi Ve Mali İşbirliği Anlaşması Genel Kurul’un bilgisine sunulması sırasında söz alarak değerlendirmelerde bulundu.

Özyiğit: Başbakan Saner’in de protokolün içeriğinden tam haberi yok

Konuşmasına dün Anjiyo olan Başbakan Ersan Saner’e geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Özyiğit, herkese sağlıklı güzel günler dileğinde bulundu.

Tüm ısrarlarına rağmen anlaşmanın imzalanmadan önce Meclis’in gündemine getirilmediğini, hatta imzadan bir gün sonra soruları üzerine Başbakan Yardımcısı’nın da protokolün tam içeriğinden haberinin olmadığının anlaşıldığını belirten Özyiğit, Başbakan Saner’in de protokolün içeriğinden tam haberi olmadığını kaydetti.

“Başbakan da nereye imza attığının farkında değil”

Bir okul duvarının yapımın bile protokole girdiğini söylemesi üzerine Başbakan’ın hayır yoktur dediğini ancak Maliye Bakanı’nın Başbakanı uyararak ‘vardır’ dediğini anımsatan Özyiğit, “Öyle anlaşılıyor ki Sn. Başbakan da nereye imza attığının farkında değil” dedi.

Benzeri bir anlaşmaya geçtiğimiz yıl Ersin Tatar’ın da imza attığını belirterek “Nereye imza attıklarını görmeden imza atıyorlar, bu toplumu da töhmet altında bırakıyorlar” diyen Özyiğit, “Toplumun üretimden koparılarak dış yardıma muhtaç bir hale getirildiğini” söyledi.

Özyiğit, Kamu Reformu, ek mesailer, üçlü kararname A, B öğretmen konularının protokolde olmaması gerektiğini, bunların kendi iç meselemiz olduğunu, bu konularla ilgili adımların atılmasının da şart olduğunu ancak protokole girmemesi gerektiğini kaydetti.

“Protokolün yasallaşmasına ve uygulanmasına karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz”

İçeriğini okumadan dahi bu gibi protokollere imza atmaktan vazgeçilmesi gerektiğini kaydeden Özyiğit, toplumu küçük düşürücü davranışlardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. Özyiğit, protokolün yasallaşmasına ve uygulanmasına karşı her türlü mücadeleyi vereceklerini belirtti.

 

 

 











Başa dön tuşu