KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Öneri, 31 Mart’ta Bakanlar Kurulu’nda oylamaya sunulacak

Rum Sağlık ve Eğitim bakanları, Bilimsel Danışma Heyeti ile birlikte korona virüsle ilgili son epidemiyolojik verilerin değerlendirilmesi sonrası, ortaokulların 2 Nisan’dan itibaren doğal katılımla çalışmalarına başlamaları yönünde Bakanlar Kuruluna öneride bulunmaya hazırlanıyor.

Öneri 31 Mart’ta Bakanlar Kurulu’nda oylamaya sunulacak

Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Rum Sağlık Bakanlığının açıklamasında, önerinin 31 Mart’ta Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasının beklenmesi ışığında, ortaokul öğrencilerinin ebeveynler/yasal vasilerle, çocuklarına, tüm kazalarda bulunan noktalarda ücretsiz antijen hızlı  test yaptırmaları çağrısında bulundu.

Örnek alma noktaları artırılacak

Bu çerçevede, Kıbrıs Cumhuriyeti sınırları dahilinde örnek alma noktalarında gerekli hazırlıkların yapılacağı ve öğrencilere öncelik verileceği belirtilerek öğrencilerin bu yönde kolaylaştırılması amacıyla uzak bölgelere de örnek alma merkezleri kurulacağı açıklandı.

Ortaokul öğretmen ve personellerinin de okullara geri dönmeden önce gerekli testleri yaptırması gerekiyor.

Reşit olmayan kişilerden örnekler burundan alınacak.

5 Nisan Pazartesinden itibaren mobil örnek birimleri ile kontroller öğrencileri ve personelleri incelemek için liseleri de ziyaret edecekler.











Başa dön tuşu