KıbrısManşet

Salgın süresince yaşatılanlar nedeniyle hükümete dava açacaklar

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), sorunları dile getirmek, çözüm arayışlarını ileriye taşımak için başlatacağı eylemlerle ilgili KTEZO Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Konferans Salonu‘nda basın toplantısı düzenledi

Kanber: Sektörlerin söylediklerini hükümetin duymuyor

Basın açıklamasında konuşan KTEZO Başkanı Mahmut Kanber “Uzun süredir yürüttüğümüz hak arayışında belli bir aşamaya geldik” diyerek sektörlerin söylediklerini hükümetin duymadığını vurguladı.

Açıklama yok.

“Yaşadıklarımız tüm dünya yaşadı ancak orada devletler bazı önlemler aldı.Bu önlemler iflasları önlemek, öğrenci devamı gibi önlemler alındı. Hükümet bu tedbirlerde yetersiz kaldı” diyen Kanber, “Sosyal devlet toplumu anlamalı, sorunları çözmeli” diyerek konuşmasını sürdürdü.

50 bine aşkın insanın işsiz kaldığını vurgulayan Kanber, “Taleplerimiz karşılık görmedi. Aşının olmadığı yerde, planlamanın ortaya konmadığı müddetçe turizm ve esnaf sürdürülebilir değil” dedi.

KTEZO Başkanı Kanber, Yürütecekleri eylemlilikler olacağını ve hukuksal anlamda da birtakım şeyler başlatacaklarını kaydederek “Birlikte mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

Tulga: Borçlar çığ gibi büyüdü

 KTEZO Genel Sekreteri Hürrem Tulga ise “Maalesef kendi halkının iflasıyla varlığını sürdürmeye çalışan statüko var. Yıkıcılık devam ediyor. ” diyerek insanların yaşamlarını elden harcayarak ya da borçlanarak sürdürdüğünü, borçların çığ gibi büyüdüğünü ve gelirlerin azalmaya devam ettiğini vurguladı.
Açıklama yok.
Borç taksitlerinin yığıldığını belirten Tulga, “13 ay boyunca ekonomi çarkını döndüremeyenler var. 5 bini aşkın iş yeri kapandı. İşsiz sayısı 50 bine yanaştı. İstihdam oranı yüzde 35’e yükseldi. 20 bin kişiden fazla kişi sigortasız, 40 bin kişi de seyrüsefersiz araç kullanıyor.” diyerek, mikro işletmelerin ortalama gelir kaybının yüzde 50 olduğunu açıkladı.

“Temel sloganımız ‘yazıklar olsun’ olacak”

Devlet çalışanı ve özel sektör çalışanına ayrı muamele olan tek ülke KKTC diyen Tulga, “Statükonun meşruiyeti bitmiştir. Bu berbat yönetiminin sosyo ekonomik yapıyla birlikte elden gelen çabayı ortaya koyacağız.Bugünden başlayarak iş yerlerini gezeceğiz” dedi.
Açıklama yok.
 KTEZO Genel Sekreteri Tulga, salgın süresince yaşatılanlar nedeniyle hükümete dava açacaklarını duyurdu ve “Şimdi dayanışma zamanı. Temel sloganımız ‘yazıklar olsun’ olacak” dedi.










Başa dön tuşu