KıbrısManşet

Özkıraç: Ayrıcalıklı sınıfın da elektriklerini kestiniz mi?

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Başkanı Kubilay Özkıraç, kurumun bugün ada genelinde binlerce abonenin elektriğini kesmesini ‘Vicdansızlık’ olarak niteledi

Özkıraç: Ayrıcalıklı sınıfında elektriklerini kestiniz mi?

Özgür Gazete‘ye konuşan Özkıraç, borcu olanların elbette elektriğinin kesilmesinin yasal olduğunu ama pandemi döneminde olduğumuzun unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Özkıraç kurumun, pandemiden dolayı ekonomik darboğaz içinde mücadele eden halkın, elektriğinin kesilmesini sert şekilde eleştirdi.

Elektrik kesintileri sebebiyle, öğrencilerin sınav sırasında mağdur olduğunu, binlerce insanın da olumsuz etkilendiğini belirten Özkıraç, ayrıcalıklı sınıfın da elektriklerinin kesilp kesilmediğini sordu.

Özkıraç, “Hükümete geldiniz geleli zaten bu insanların kanını emdiniz. Şimdi de aniden elektriklerini keserek onurlarıyla oynuyorsunuz. Yeter artık!” dedi.

“Bugünlerin geleceğini söylemiştik”

Çamlıbel’de bulunan 28. Tümen’in ve içinde bulunan 16 lojmanın ödemelerinin yapılmasına rağmen, sayaçlarının takılamadığını belirten Özkıraç, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘ya yüklendi.

Özkıraç, “Çünkü kurumda sayaç kalmadı. Arıklı, akaryakıt ihalelerinin yanında tüm parça ve malzeme ihalelerini de iptal eti ve sayesinde kurumun ambarında tek bir sayaç kalmadı. Aylardır bugünlerin geleceğini söylüyorduk. Ama duyan olmadı” dedi.

Halkla sendikanın karşı karşıya getirilmek istendiğini savunan Özkıraç,”Halktan alınan vergilerle, casino ve otellere teşvik veriyorsanız, bu halka da kolaylık sağlamak boynunuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu