KıbrısManşet

Atakan: Bu karar, Sağlık Bakanı yurt dışındayken Amcoğlu’nun onayıyla alındı

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Tolga Atakan, testlerin ücretli olması kararının Sağlık Bakanı Ünal Üstel yurt dışındayken ona vekalet eden Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu‘nun onayı ile alındığını vurguladı

Üstel: Haberimiz yoktu, hayır testler ücretli olamaz

Başbakan Ersan Saner‘in testlerin ücretli olacağını açıklamasının ardından  Bakan Üstel konuyla ilgili,  “Haberimiz yoktu, hayır ücretli olamaz” ifadelerini kullandı

Ardından Üstel yurt dışındayken kendisine vekalet eden Bakan Amcaoğlu ise konuyla ilgili, “Yüz yüze eğitimi sekteye uğratacak bu karar olamamalıydı” dedi.

Atakan: Kararı resmi gazeteye Arap Kadri götürdü

Bu yaşananların ardından testlerin ücretli olacağı konusunda alınan kararın Amcaoğlu’nun onayı ile alındığı ortaya çıktı.

Kişisel sosyal medya hesabında konuyla ilgili Atakan, “Tamam durun itiraf ediyorum; kararı ben tek başıma aldım. İmzaları bir tamam attım. Kararı resmi gazeteye Arap Kadri götürdü” ifadelerinin yer aldığı ironi içeren bir paylaşım yaptı.

Atakan’ın paylaşımı şu şekilde: 

“Tamam durun itiraf ediyorum; kararı ben tek başıma aldım…İmzaları bir tamam attım.. Kararı resmi gazeteye Arap Kadri götürdü.. Yürürlüğe ben koydum.. Hiçbirinizin haberi olmaması normal..

Not: ilgili karar Sağlık Bakanı yurtdışındayken kendisine vekalet eden Eğitim Bakanı’nın onayı ile alındı..”











Başa dön tuşu