KıbrısManşet

Kalkınma Bankası’ndaki sınav şaibesi büyüyor, hükümet susuyor!

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kalkınma Bankası‘nın şaibe yaratan münhallerine sert çıkarak, başvuranların sınava girmemeyi düşündüğünü belirtti

Önce iptal ettiler, sonra olacak dediler

Kalkınma Bankası 2 hafta sadece 4 günlük başvuru süresi vererek münhale çıkmış, bu münhalin amacının daha önce usulsüzce vekaleten atanan bazı isimlerin asalaten atanmasına olanak sağlamak amacıyla yapıldığı iddiaları basına düşmüştür.

Banka, açtığı münhalle ilgili yapılacak olan 2 sınav için, 2.9.2021 (Bugün) saat 08.30 tarihini belirlemiş olmasına rağmen, başvuru yapanları sabah saatlerinde arayarak sınavın gerekçesiz şekilde iptal edildiğini duyurdu.

Bu duyurudan 2 saat sonra ise başvuran kişileri tekrar arayarak sınavın yapılacağını söyleyen banka, ilk sınavın 12:30’da ikincisinin ise 14.30’da yapılacağını bildirdi.

Bengihan: Burada büyük bir şaibe vardır

Konuyla ilgili Özgür Gazete’ye konuşan KTAMS Başkanı Bengihan, yaşanan bu karmaşa sonrası şaibe iddilarının güçlendiğini söyleyerek, birçok katılımcının kendisine serzenişte bulunduğunu belirtti.

Bengihan, “Önce hiçbir gerekçe olmadan sınav iptal ediliyor, sonra tekrar yapılacağı duyuruluyor. Burada büyük bir şaibe vardır” dedi.

Sınava katılacak olanlar arasında ciddi bir huzursuzluk yaşandığına dikkat çeken Bengihan şunları kaydetti:

“Bir siyasi baskı mı var?”

Sınava güven kalmadı, başvuranlar arasında büyük bir huzursuzluk var. Hatta bazı kişiler sınavlara girmemeyi dahi  düşünüyorlar.

Hali hazırda ülkeyi yönetenlerin liyakatsız ve adaletsiz atamaları gündemdeyken, Kalkınma Bankası’nın bu tavrı, bu sınavın ‘göstermelik’ olduğu iddialarını güçlendirdi.

Banka yönetimine soruyoruz; Bir siyasi baskı mı var? Zaten 4 günlük başvuru süresi ile açılmış bir münhalin sınav tarihi aynı gün 2 kere değiştiriliyor. Banka yönetimi bu şüpheleri gidermek ve katılımcıların sarsılan adalet duygusunu yerine getirmek zorundadır

İlgili haberimiz için TIKLAYIN

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu