KıbrısManşet

Lalakos: Kıbrıs sorununun çözümü imkansız olmasa da zor olacak

Yunanistan’ın Kıbrıs’taki Büyükelçisi Thaoharis Lalakos, Maraş’ta geçerli olan statünün Türk tarafınca değiştirilmesiyle, Kıbrıs sorununun çözümünün imkansız olmasa bile son derece zor olacağını söyledi

Lalakos: Kıbrıs sorununun çözümü imkansız olmasa da zor olacak

Lalakos, Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki görevinin kısa süre içerisinde sona ermesi ve Atina’daki Yunanistan Dışişleri Bakanlığı‘nda yeni bir görev üstlenmesinin öncesinde, Rum Haber Ajansı KİPE’ye demeç verdi.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre Lalakos “Maraş’ta geçerli olan statünün Türk tarafınca değiştirilmesiyle, Kıbrıs sorununun çözümünün imkansız olmasa bile son derece zor olacağını” iddia etti.

“Maraş’ta meydana gelenler çizmeyi aşan şeyler”

Kısa süre önce kapalı bölge Maraş’ta meydana gelenlerin ‘çizmeyi aşan bir şey olduğunu’ da söyleyen Lalakos, uluslararası toplumun buna çok net bir tepki verdiğini savundu.

Türk tarafının kapalı bölge Maraş’ın bir kısmının açılmasıyla ilgili devam eden faaliyetlerinin önlenmesiyle ilgili bir olanak bulunup bulunmadığı sorusuna ise Lalakos “Buna imkan olduğunu düşünüyorum” yanıtını verdi.

Lalakos bunun olması için, uluslararası toplumun sağlam tutumunun sürmesi gerektiğini savundu.

Kıbrıs sorunu çözüm çabaları konusunda ise Lalakos, Türk tarafının talep ettiği gibi, kısa süre öncesine kadar yeni bir müzakere çabasının başladığı temelin değişmesinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını iddialarına ekledi.

Rum Basını: Fatma Kişmir











Başa dön tuşu