KıbrısManşet

Kormazhan: 2-3 komutanın iki dudağı arasında kalmış bir polis teşkilatı istemiyoruz

Sol Hareket, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı önünde yapılan Asya Bebek eyleminde uygulanan polis şiddetini protesto etmek için Polis Genel Müdürlüğü (PGM) önünde basın açıklaması yaptı

Korkmazhan: Polis teşkilatı bir şiddet aracı değildir

PGM önünde konuşan Genel Sekreter Korkmazhan, bir bebeğin yaşam hakkını ve özgürlükleri savunmak ve demokratik ve adalete dayanan bir düzen kurmak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Korkmazhan, “Polis teşkilatının sivilleşmesi için de mücadele edeceğiz, teşkilatın kamu denetimine açılması gerekir. Polis teşkilatı bir şiddet aracı değildir” dedi.

“Bu şiddet, bu keyfilik yeni değildir”

2-3 komutanın iki dudağı arasına kalmış bir Polis teşkilatı istemediklerini vurgulayan Korkmazhan, demokrasi ve adalet ilkelerine dayanan bir teşkilat istediklerini belirtti.

Korkmazhan, “Bu şiddet, bu keyfilik, bu baskı yeni değildir. 7 ay önce de keyfi şekilde Sol Hareket üyeleri de tutuklandı ve Polis içeride suç unsuru yaratmaya çalıştı. 7 aydır telefonlarımız poliste. İnsan haklarımız ve özgürlüklerimiz gasp edilmiş durumdadır. Ama bu yöntemlerle bizi susturacağınızı ve bezdireceğinizi mi zannediyorsunuz? O telefonlar size hediyemiz olsun” dedi.

“Polise dava açacağız, bu karşılıksız kalmayacak”

Haklı olduklarını ve haklı olanların kazandığının da tarihsel bir gerçek olduğunu belirten Korkmazhan, Polis tarafından şikayetlerinin dahi alınmadığını anlattı.

Korkmazhan, “Bir çok arkadaşımızı darp ettiler. Polis tarafından şikayetleriniz bile alınmadı. Bugün de PGM’de şikayet alınmadığı söylendi. Darp edilen arkadaşlarımız, doktor raporları ve görüntülerle birlikte polisi dava edeceğiz. Bu karşılıksız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Özgür Gazete/Melek Arabacıoğlu











Başa dön tuşu