KıbrısManşet

Yerel pazarların geliştirilmesi hedeflendi

Kuzey Kıbrıs Yavaş Yaşam Derneği ve Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı tarafından dün Yeniboğaziçi’nde 3’üncü Cittaslow etkinliği düzenlendi

Yerel pazarların geliştirilmesi hedeflendi

Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı’ndan yapılan açıklamaya göre, ‘Süt ve Süt Ürünleri‘ konseptiyle düzenlenen etkinliğe, Cittaslow Kıbrıs Ağına üyeleri Yeniboğaziçi, Lefke, Mehmetçik, Geçitkale ve Tatlısu belediyeleri sınırları içerisinde üretim yapan üreticilerin yanı sıra, kadın örgütleri katıldı.

Örgütler stant açarak, süt ve süt ürünlerinden ürettikleri ürünlerin tanıtım ve satışını yaptı.

Ürünlerin tanıtılması, yerel pazarın geliştirilmesi, kooperatifleşme, küçük üreticinin desteklenmesi ve yerel değerlerin ön plana çıkartılmasının hedeflendiği etkinlikte, ‘Geleneksel Hellim‘ ve ‘Tarhana‘ yapımı atölye çalışmaları yer aldı.

Etkinlikte, Asya bebeğe yardım çerçevesinde Retro Çalgıcıları konseri yapıldı

Taşkent Doğa Parkı katkıları ile Prof. Dr. Nazan Kolman tarafından gençlere yönelik ‘Sütün Soframıza Gelene Kadarki Yolculuğu’ konulu sunum yapılan etkinlikte, Cittaslow Çocuk Belediyeleri de stant açtı.

Etkinlikte gün boyunca, Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Tatlısu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri, Lefke Belediyesi Çocuk Orkestrası’nın müzik dinletisi ve yerli müzik gruplarından Grup Otantik konseri yer aldı. Etkinlik, Asya bebeğe yardım çerçevesinde Retro Çalgıcıları konseri ile sona erdi.











Başa dön tuşu