KıbrısManşet

KTAMS: Kıbrıs Türk halkının varlığını tehdit eden bir boyut kazandı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), İçişleri Bakanı Kutlu Evren‘in ‘golifa’ gibi dağıttığı vatandaşlıklar sebebiyle, Kıbrıs Türk kültürünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldiğini söyledi

Yiğit: Kıbrıs Türk halkının varlığını tehdit eden bir boyut kazandı

Sendika adına yazılı açıklama yapan Genel Sekreter Serman Yiğit, ülkemizde yıllardan beri uygulanan vatandaşlık politikalarının Kıbrıs Türk halkının varlığını tehdit eden bir boyut kazandığını vurguladı.

Yiğit açıklamasında, geçmişten günümüze UBP hükümetlerinin, ülkenin nüfusunu göz önünde bulundurmadan, ‘golifa’ gibi dağıttığı vatandaşlıklar nedeniyle ortaya çıkan yapının, Kıbrıs Türk halkının geleceği açısından hiçbir yurtseverin kabul edebileceği bir yapı olmadığını vurguladı.

“Kıbrıslıtürk kültürü yok olma noktasına getirildi”

Kıbrıslıtürklerin, özgürce düşünerek siyasi iradeyi belirleyen toplum yapısından, bağımlı ve biat eden bir toplum yapısına dönüştürülme ile karşı karşıyakaldığını belirten Yiğit, yüzyıllar içinde oluşan Kıbrıslıtürk kültürünün erozyona uğratıldığını hatta yok olma noktasına getirildiğini söyledi.

Yiğit, “Devlet hastahaneleri yoğunluktan dolayı hizmet vermekte yetersiz kalmaktadır. Buna bağlı olarak yurt dışı ve özel hastahanelere yapılan hasta sevkleri devlet kasasından milyonlarca ek maliyet yaratılmasına yol açmakta, mali yetersizlikten dolayı kronik hastaların, ilaç ve tahlil kitlerinin dahi tedarik edilemediği bir sağlık kaosu yaşanmaktadır” dedi.

“Hak ve adaletten yoksun”

Yiğit şöyle devam etti;

“Sorma gir hanı misali ülkeye kontrolsüz girişler ile yaratılan nüfus yoğunluğu devlet okullarında öğrencilere eğitimin yeterli seviyede verilmesine engel olmakta, her yanı çukura dönüşen ışıklandırmasız ve güvenlikten yoksun yollarda trafik eziyeti yaşanmaktadır.

Gözleri kara bir şekilde ülkeyi kaosa sürükleyen UBP-DP-YDP hükümeti, kurulduğu günden itibaren hak ve adaletten yoksun bir şekilde günde 75 kişi olmak üzere yaklaşık 10.000 kişiye vatandaşlık vererek Kıbrıslı Türklerin kendi ülkelerinde azınlık durumuna düşürme hedefinde hızla ilerlemektedir.

Bu çerçevede, İçişleri Bakanı Kutlu Evren vatandaşlık işlemlerinin daha hızlı yapılabilmesi için yasa dışı bir şekilde İçişleri Bakanlığı’ndan emekli olan bir yandaşını daireye getirterek çalıştıracak kadar kendinden geçmiştir.

“Bir Zamanlar Kıbrıs dememek için…”

UBP hükümetlerinin yarattığı bu yapı ile ülkesinden umudunu keserek Avrupa ülkelerine göç etme niyetinde olan binlerce gencimize ve onların ailelerine çağrı yapıyoruz.

Sizlerin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı açık tavır alınız. İş işten geçtikten sonra “BİR ZAMANLAR KIBRIS” dememek için ülkemize sahip çıkarak “BU MEMLEKET BİZİM” diyelim. Gelecek nesilleri düşünerek irademize sahip çıkalım











Başa dön tuşu