KıbrısManşet

Özersay: Yapılması gereken siyaset etiği gereği görevi iade etmektir

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis desteğini kaybetmiş bir hükümetin yapması gerekenin, siyaset etiği gereği görevi iade etmek olduğunu vurguladı

Özersay: Yapılması gereken siyaset etiği gereği görevi iade etmektir

Cumhuriyet Meclisi‘nde Genel Kurul öncesi Melek Arabacıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Özersay, nisap sorunu konusunda hükümetin Meclis’teki desteğini kaybettiğini söyledi.

Özersay, “Hükümetler, Meclis desteklerini korudukları sürece vardırlar. İlla güvensizlik önergesi verilip düşürülmeleri şart değildir. Yapılması gereken siyaset etiği gereği görevi iade etmektir. Zaten hükümet kurulurken verilen destek bazı çıkarlar karşılığında verildi” dedi.

“Ölmüş olan bir hükümeti şu anda canlı gösterme çabası var”

Makam ve mevki talepleri olan bazı vekillerin beklentilerinin karşılanmadığını, menfaatlerin gerçekleştirilemediğini söyleyen Özersay, nisabın da bu yüzden sağlanamadığına işaret etti.

Özersay, “Meclis desteğini kaybeden bir hükümetin bu ülkeye verebilecek bir şeyi yoktur. Ölmüş olan bir hükümeti şu anda canlı gösterme çabası var. Bu da Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) kurultayı için yapılan hesaplardır.

“Olmayan parayı topladıklarını gösterip şov yaptılar”

KKTC’nin 17 milyon TL yardım toplayıp, Başbakan Ersan Saner tarafından TC Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’a verdiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığıyla ilgili söylediklerinin iddia olmadığını belirten Özersay, şunları kaydetti;

“Bu bir iddia değil, gerçektir. Bizim yüreğimiz yandı TC’de bu felaketler yaşandığında. Canımız ciğerimizdir bu insanlar. Bu çerçevede KKTC’de bir yardım toplandı denildiğinde bu olumlu karşılanan bir şeydir normal şartlarda. Ancak Başbakan Saner Türkiye’ye gidip de ‘Fuat Oktay’a toplanan parayı sundu’ haberleri yalandır. Esnaf ve Zanaatkarlar Adası, Ticaret Odası, Müteahhitler Birliği gibi yerlerle sadece istişare yapılmış ama böyle bir para yok. Ve olmayan parayı topladıklarını gösterip şov yaptılar. Bu inanılmazdır” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu