EkonomiKıbrısManşet

Avcıoğlu: Dizel Santral Majör Bakım Servis Hizmeti ve Yedek Parça Tedariki ihalesi iptal edildi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) eski Asbaşkanı Yusuf Avcıoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın bizzat hazırlayarak çıkmış olduğu “Dizel Santral Majör Bakım Servis Hizmeti ve Yedek Parça Tedariki” ihalesinin iptal edildiğini açıkladı
Avcıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İhalenin iptal edilmesinin nedenini yine doğrudan alımın önünü açmak mı?” diye sordu.

Fotoğraf açıklaması yok.

Dizel Santral Majör Bakım Servis Hizmeti ve Yedek Parça Tedariki ihalesi iptal edildi

Avcıoğlu’nun paylaşımının tamamı şöyle:

Bizzat kendilerinin hazırlayarak çıkmış oldukları, 233/2021 no’lu ve “4,355,049 € + KDV (46,668,807 TL +KDV) tutarındaki Dizel Santral Majör Bakım Servis Hizmeti ve Yedek Parça Tedariki” ihalesini de iptal ettiler.
Hatırlanacağı üzere 23.08.20201 tarih ve E.S.(K-I)1144-2021 no’lu Bakanlar Kurulu Kararı ile “4 Ay süre ile Kamu İhale Yasası Kurallarının UYGULANMAMASINA” yönelik Yasa Gücünde Kararname çıkarılmış, bu çerçevede de üretici firmadan, İHALESİZ, ADRESE TESLİM mal ve hizmet alımları yapılmıştı.
Bir yazı görseli olabilirŞimdi soruyoruz:

1-) Kararnameye dayandırılarak İhalesiz ve Doğrudan alım ile üretici firmadan aldığınız mal ve hizmetlerin toplam bedeli nedir?

2-) Makina Bakım ve Yedek Parçası İhalesini iptal etme sebebiniz yeni doğrudan alımların önünü açmak mıdır?

3-) Makina Bakım ve Yedek Parçası İhalesini iptal etme sebebiniz, ihalenin adrese teslim, firma işaret eden bir ihale olması mıdır?

4-) İptal edilen ihaleye konu makinaların bakımları nasıl yapılacaktır?

5-) Adrese Teslim derken bunu mu kastetmiştiniz?

6-) İyi Yönetimden kastınız bu mudur?











Başa dön tuşu