DünyaKORONAVİRÜSSürmanşet

PCR testlerinin ücreti yolcu tarafından ödenecek

İngiltere’ye gidecek olan herkes için bugün başlayan zorunlu Covid PCR testi uygulaması, bilim insanları tarafından Omicron varyantı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve zaan kazanmak için olumlu karşılandı

Omicron varyantına karşı PCR’lı izin

Şu anda hükümetin seyahat için kırmızı listesinde 10 ülke var, bu da Güney Afrika, Botsvana, Eswatini, Lesotho, Namibya, Zimbabve, Angola, Malavi, Mozambik ve Zambiya’dan gelenlerin 10 gün karantinaya alınması gerektiği anlamına geliyor.

Hükümetten yapılan açıklamada, “30 Kasım Salı günü (bugün) saat 4’ten itibaren ülkeye gelen tüm yolcuların 2. gün veya öncesinde bir PCR testi yaptırmaları ve negatif bir test sonucu alana kadar kendilerini tecrit etmeleri istenecek.

Testlerin ücretini yolcular kendileri karşılayacak

PCR testlerin ücretinin yolcular tarafından karşılanacağı belirtilen açıklamada, ücretsiz NHS testlerinin bu amaç için geçerli olmadığı belirtildi.

” Yeni önlemler aynı zamanda bugünden itibaren “mağazalarda ve bankalar, postaneler ve kuaförler gibi diğer kapalı ortamlarda ve ayrıca bireyler muaf tutulmadıkça toplu taşıma araçlarında maske takmanın zorunlu olacağı…” anlamına geliyor.











Başa dön tuşu