KıbrısManşet

Sucuoğlu: Hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili boş durmayacağız

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın siyasi parti başkanlarıyla seçim sonrasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere başlattığı görüşmeleri kapsamında UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ile görüştü

Sucuoğlu: Hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili boş durmayacağız

Tatar’ı ziyaret ettiklerine işaret eden Sucuoğlu, seçim sonuçları ve hükümetin kurulmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

İstişare toplantısı yaptıklarını ve görüşlerini aktardıklarını ifade eden Sucuoğlu,  hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili boş durmayacaklarını kaydetti.

Yasal süreç başlayana kadar partilerle temas edeceklerine de değinen Sucuoğlu, hızlı bir şekilde hükümeti kurma yönünde adım atacaklarını ifade etti.

“İlle de ikili koalisyon hükümeti olacak diye bir şey yok”

“İlle de ikili koalisyon hükümeti olacak diye bir şey yok” diyen Sucuoğlu, hükümeti kurmak için tüm siyasi partilerle görüşeceklerini, odaklandıkları bir parti olmadığını söyledi.

Sucuoğlu, 6 ya da 7 Şubat’ta yeni vekillerin yemin töreni olacağını, arkasında da hükümeti kurma görevine ilişkin yetkilendirme yapılacağını dile getirerek, “Şubat’ın yarısında da Bakanlar Kurulu sunulur” şeklinde konuştu.

 











Başa dön tuşu