KıbrısManşetSağlık

Gardiyanoğlu’ndan zehir zemberek sözler: Bayram değil hesap verme günü

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, 14 Mart’ın bayram değil hesap verme günü olduğunu belirterek, siyasilerin belirli bir yaştan sonra siyasetten çekilmesi gerektiğini savundu

Gardiyanoğlu: Siyasilerin gerçekleşmeyecek vaatlerini dinlediğiniz, benzer törenlerden hiçbir farkı olmayacak olan Tıp Bayramı törenine hoş geldiniz

Gardiyanoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Hidden Garden’da düzenlenen törende, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu ve Sağlık Bakanı Ali Pilli‘nin en önde dinlediği konuşmasına,  “Bizlerin sağlıkta yarım asırdır devam eden sorunları ve çözümlerini anlatmaktan, sizlerin de dinlemekten bıktığı, siyasi iradenin ise gerçekleşmeyecek vaatlerini dinlediğiniz, benzer törenlerden hiçbir farkı olmayacak olan 2022 yılı Tıp Bayramı açılış törenine hoş geldiniz” dedi.

8 yıldır birliğin başında olan bir doktor olarak siyasi iradenin aciz ve vizyonsuz olduğunu gördüğünü vurgulayan  Gardiyanoğlu, “Siyaset bu ülkede, bıkmadan, usanmadan, gerçekleştirmeyeceği vaatler verme sanatına dönüşmüş durumdadır” ifadelerini kullandı.

“Bayram değil hesap verme günü”

Gardiyanoğlu, hükümet edenleri ve siyasileri sert şekilde eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti;

“14 Mart Tıp Bayramı ülkemizdeki siyasi iradenin sağlığı yönettiğini iddia edenlerin topluma ve hekimlere hesap verme günü olmalıdır. Sorunların anlatıldığı gün bayram olarak kutlanılmamalıdır

8 yılda 6 sağlık bakanı ile çalışan birlik başkanı olarak gerçek anlamda bir icraat yapılmadığını söyleyebilirim.  Güzelyurt Hastanesi, Girne’ye yapılacak hastane ve Lefkoşa’ya yapılacak olan yeni devlet hastanesinin bitiş tarihleri değiştirildi. Lefkoşa Hastanesi’nin Türkiye’de açılan ihalesi Türkiye’de iptal edildi.

“Yasalar ile yönetilen değil partili ve ahbap çavuş ilişkilerinin hüküm sürdüğü bir ülkede yaşıyoruz”

Bizler yasalar ile yönetilen değil, partili ve ahbap çavuş ilişkilerinin hüküm sürdüğü bir ülkede yaşıyoruz.  Aylardan beri ülkede ilaç sıkıntısı var. Devlet artık eczacılık yapmayı bırakmalı sadece yatılı hastaları için ilaç alımı yapmalı.

Sağlıkta sistemsizliğin en büyük sebebi ise Sağlık Bakanı’dır. 1984 yılından beri Genel Sağlık Sigortası’na geçilemaktadır.

Özeldeki tüm sağlık kuruluşlarını denetleyen bir kurul olan Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu 8 yılda 96 kez toplanması gerekirken sadece 24 kez toplanmıştır.

Politikacılar belli bir yaştan sonra siyasetten çekilmelidir. Sağlıkta sorunları çözmek adına yarın sabah seferberlik ilan edilmesi gerekir”











Başa dön tuşu