DünyaManşet

Şık: Bunlar çetedir, bunlar mafyadır, sorumlular da kendine “muhalifim” diyenlerdir

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili ve Gazeteci Ahmet Şık, Osman Kavala’ya müebbet, 7 sanığa da 18’şer yıl hapis kararı verilen Gezi davası sonrası mahkeme önünde yaptığı konuşmada, AKP‘nin bir çete ve mafya olduğunu, bugün yaşananların en büyük sorumlusunun da kendisine “muhalifim” deyip sesi çıkmayanlar olduğunu belirtti

Şık: Konforonuzdan başka kaybedecek bir şey yok şu anda

Mahkeme önünde açıklama yapan Şık, AKP’nin bir suç örgütü olduğunu ve iktidarda kalmaya devam etmesinin, hakim ve savcıların bu kararlara imza atabilmesinin sorumlusunun da kendisine “muhalifim” diyenler olduğunu söyledi.

Şık, “Bugün bu meydanı doldurabilseydiniz bu kararı bu kadar rahat alamayacaklardı. Bugün bu meydanı, yarın başka bir meydanı dolduracaksınız. Konforonuzdan başka kaybedecek bir şey yok şu anda. Eğer ondan da vazgeçmezseniz, her şeyi kaybedeceksiniz” dedi.

“Bunlar çete diyoruz, mafya diyoruz, buradakilere hakim savcı muamelesi mi yapacağız?”

Herkesin bir yemin etmesi gerektiğini vurgulayan Şık, bu yeminin çocuklara, çocukların geleceğine, ülkenin var olup olmayacağına dair bir yemin, bir söz olacağını belirtti.

Şık, “Eğer bugün karşı çıkmazsanız haysiyetinizden vazgeçmiş olacaksınız. İktidar zaten haysiyetsiz. Bunlar çete diyoruz, mafya diyoruz, buradakilere hakim savcı muamelesi mi yapacağız? Bu yargılamadan ne bekliyordunuz? Burada umutla beklediniz mi? Biliyorduk bu kararı. Bugün sesini çıkarmayan herkes bu kararın sorumlusudur, bugünden sonra yaşanacak her ihmalin sorumlusu da hiçbir şeye ses çıkarmayan, bu sessizlik sarmalına teslim olmuş, kendine muhalif diyenlerdir” dedi.

“Biz nasıl insanlarız, biz nasıl yurttaşlarız ki, arkadaşlarımızı bu mafyaya teslim ettik”

Şık şöyle devam etti;

“Meclis’te geçen gün iktidar vekillerine dedim ki, ‘Aynaya bakın ve kendinize sorun; biz nasıl insanlarız’ diye. acaba ne yanıt vereceksiniz dedim. Şimdi iktidar yanlısı olmayanlar da kendisine sorsun; Biz nasıl insanlarız, biz nasıl yurttaşlarız ki, arkadaşlarımızı bu mafyaya teslim ettik diye. Bu ülkenin sorunları bir avuç insanın sırtına yükleyecek kadar hafif değil”











Başa dön tuşu