KıbrısManşet

Bengihan: Cuma gününe kadar artış olmazsa, şok eylemler başlatacağız

Kamuda örgütlü 16 sendika, Göç Yasası kapsamında işe girenlere yapılacağı söylenen yüzde 6’lık artışın, hükümet tarafından oylama taktiği ile seçim yasaklarına takılması için hala yapılmadığı belirterek, Cuma gününe kadar artış yapılmazsa şok eylemler başlatacaklarını duyurdu

Bengihan: Hükümet ayak sürüyor

Sendikalar adına açıklama yapan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, 47/2010 sayılı yasa (Göç Yasası) kapsamında istihdam edilen kamu çalışanlarının süreç içerisinde daha da artan mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda sendikaların kararlı duruşu neticesi ile hükümet tarafı adına Çalışma Bakanı, Maliye Bakanı ve Başbakanla bir diyalog süreci başladığını hatırlattı.

Bengihan, “Başlatmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ilk etapta Eylül ayı itibarı ile maaşlara yüzde 6 oranında artış yapılması yönünde uzlaşı sağlanmıştır. Bu çerçevede gerekli hesaplamalar yapılarak maaş barem tablolarının hazırlandığı tarafımıza bildirilmiştir. Ne var ki yüzde 6’lık maaş artışının hayata geçirilebilmesi için gereken yasal düzenleme yapılması konusunda hükümetin ayak sürüdüğünü gözlemlemekteyiz” dedi.

Sendikaların tüm iyi niyetine ve diyalog yoluyla sorunların çözülmesi iradesine rağmen hükümetin, seçim yasaklarının başlama olasılığı nedeniyle oyalama taktiği güttüğü kanaatinde olduklarını ve bunu iyi niyetten yoksun bir tavır olarak değerlendirdiklerini kaydeden Bengihan, yakın bir zamanda seçim yasaklarının başlaması halinde söz konusu yasal düzenleme yapılamayacağından, Göç Yasası kapsamında çalışanların mağduriyetlerinin daha da artacağı yönündeki endişelerinin arttığını belirtti.

Bengihan, “Sendikalarımız bugün gerçekleştirdiği toplantıda durumu değerlendirmiş olup; yüzde 6 oranındaki artışın söz verildiği gibi Eylül ayı itibarı ile maaşlara yansıtılması için gerekli yasa değişikliği veya yasa gücünde kararname yapılması konusunda hükümet tarafından 16 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar somut bir adımın atılmaması halinde önümüzdeki hafta şok eylem ve grevlere başlama kararı almıştır” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya imza koyan sendikalar;

KTAMS, KAMUSEN, KAMU-İŞ, KTÖS, KTOEÖS, TÜRK-SEN, DEV-İŞ, HÜR-İŞ, BES, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, VERGİ-SEN, TIP-İŞ, MALİYE-SEN, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN











Başa dön tuşu