KıbrısManşet

Göç Yasası’ndan etkilenen kamu çalışanlarının ödeneklerinin düzenlenmesi için protokol imzalandı

Kamuda örgütlü sendikalar ve Atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in görüşmesi sonrasında Göç Yasası‘ndan etkilenen kamu çalışanlarının ödeneklerinin düzenlenmesi hususunda protokol imzalandı. Üstel; vergi dilimlerinde düzenlemeler yapılacağını da söyledi

Göç Yasası’ndan etkilenen kamu çalışanlarının ödeneklerinin düzenlenmesi için protokol imzalandı

2011 yılında 47/2010 sayılı Göç Yasası kapsamında kamuya giren kamu çalışanlarının aylık (maaş-ücret) ve diğer ödeneklerinin düzenlenmesi konusunda hazırlanan protokol, bugün imzalandı. Sendikalar adına Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan ile Üstel’in imza koyduğu protokol; 2011’deki Göç Yasası’ndan sonra kamuya atanan kamu çalışanlarının (barem 1’den 11’e kadar) aylık maaş ve ücret tutarlarının gelişen ekonomik koşullar çerçevesinde düşük kaldığı gerekçesi ile yeniden düzenlenmesini içeriyor.

Yapılan düzenleme ile barem 1,2,3,5,6,7,9,10’da olan kamu çalışanlarına brüt 800 TL, barem 4, 8 ve 11’de olan kamu çalışanlarına da brüt 200 TL artış yapıldı. Yasa tasarısının geçmesiyle kamu çalışanlarının baremlerine göre maaşlarına brüt 800 TL ile 200 TL artış yapılacak.

Bengihan: Uzlaşıyla ortak metin çıkarıldı

İmza töreninde sendikalar adına söz alan KTAMS Başkanı Bengihan, protokole kamuda örgütlü tüm sendikalar adına imza koyduğunu söyleyerek; “47/2010 sayılı Kamu çalışanlarının aylık (maaş-ücret) ve diğer ödeneklerinin düzenleyen yasayla” işe girenlerin maaşlarında büyük farklılıklar olduğunu, özlük haklarında da bazı mağduriyetler yaşadıklarını hatırlatırken; konu hakkında sonunda uzlaşıya varıldığını ve ortaya bir ortak metin çıktığını aktardı.

Bengihan, ortak metin çerçevesinde, 47/2010 sayılı yasa kapsamındaki çalışanların hem maaş farklılıklarıyla ilgili iyileştirilme yapılacağını, hem de 2023 yılının Ocak ayında yapılacak yasal değişikliklerle vergi dilimlerinin genişletilerek, kişisel ve özel indirimlerin güncellenmesiyle yine düşük maaş alanların daha adil vergi vermesiyle ilgili bir adım atılacağını kaydetti.

Üstel: Hükümet, elinden gelen çabayı gösteriyor

Atanmış Başbakan Ünal Üstel de imza töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde ülkedeki tüm sorunların üzerine gideceğini ve uzlaşı kültürüyle hareket edeceğini söylemiş olduğunu hatırlattı. Üstel, pandemi süreci ve dövizdeki dalgalanmalara rağmen hükümetin, halkın ekonomik krizden etkilenmemesi için elinden gelen çabayı gösterdiğini de sözlerine ekledi.

“Az maaş alandan az, çok maaş alandan çok vergi alacağız”

Kıbrıslıtürklerin bugünlere dayanışma içinde geldiğini anımsatan Üstel “Bu bizim ruhumuzda var” dedi. Üstel, imzalanan protokolle 47/2010 sayılı yasayla işe girenlerin maaşlarına artış yapıldığını belirterek önümüzdeki süreçte de vergi dilimlerinde düzenlemeler yapacaklarını, az maaş alandan az, çok maaş alandan çok vergi alacaklarını söyledi.











Başa dön tuşu