Teknoloji&Bilim

WhatsApp çoklu cihaz kullanımı için düğmeye bastı

Facebook’un bünyesinde yer alan WhatsApp‘ın uzun bir süredir tek hesabı birden fazla cihazda kullanmaya imkan tanıtacağı söyleniyordu. WhatsApp çoklu cihaz kullanımı için bugün düğmeye bastığını yeni özelliği ile resmen kanıtladı diyebiliriz.

WhatsApp’ın Beta sürümünde test edilen mesaj eşitleme özelliği sayesinde cihazlar arasında mesajlar senkronize ediliyor.

Bu senkronizasyon WhatsApp Web ile mobil arasında değil, mobilden mobilde gerçekleşiyor.

WhatsApp’ın uzun bir süredir iPad uygulaması üzerinde de çalıştığı söyleniyordu. Muhtemelen bu özellik sayesinde hem iPhone, hem Android hem de iPad üzerinde tek hesap üzerinden WhatsApp’ı kullanabileceksiniz.

WABetaInfo‘nun ortaya çıkardığı bu sızıntının ne zaman meyvesini vereceği ise henüz bilinmiyor. Tahminlerimize göre 1-2 ay içerisinde WhatsApp bununla ilgili bir duyuru yapacak ve çoklu cihaz kullanımını resmi olarak açıklayacak.

Yenilik sunma konusunda rakiplerine taş çıkaran WhatsApp, son olarak Web sürümüne koyu mod görünümünü ve hareketli sticker özelliğini mobil cihazlarına getirmişti.

Pandemi döneminde de görüntülü görüşme sayısını 6’ya çıkaran WhatsApp’ın, artık birden fazla cihazda aynı hesap ile mesajlaşma deneyimi üzerinde çalıştığı ortada.

2020’yi bu büyük yenilik ile kapatacak olan WhatsApp’ın bir sonraki yeniliğini şimdiden kestirmek çok güç. Bakalım Facebook bizleri gelecek dönemde hangi yeni özellikler ile şımartacak?











Başa dön tuşu