DünyaManşet

Beklenen oldu: Patlama haberleri için yayın yasağı geldi

İstanbul‘da Taksim İstiklal Caddesi‘nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti 47 kişi de yaralandı

İstiklal Caddesi’nde patlama!

Taksim İstiklal Caddesi’nde saat 16.20 sıralarında henüz neden kaynaklandığı bilinmeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

Valilik: 4 kişi yaşamını yitirdi, 47 yaralı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 38 kişinin de yaralandığını duyurdu:

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 47 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.

İmamoğlu’ndan uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da “korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması konusunda bir mesaj paylaştı:

Resim

İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha sonra patlamanın yaşandığı bölgeye gitti.

Yayın yasağı geldi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) patlamanın ardından yayın yasağı getirdiğini duyurdu.

İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur.

Terör soruşturması başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlama ile ilgili terör soruşturması başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir.

Independent Türkçe











Başa dön tuşu