DünyaManşet

Erdoğan: Hava harekatlarımız kesintisiz sürerken karadan da tepelerine bineceğiz

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanı olduğu AKP‘nin grup toplantısında konuştu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye ve Irak topraklarına yönelik operasyonu ile ilgili olarak, “Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır” ifadelerini kullandı

Erdoğan: Hava harekatlarımız kesintisiz sürerken karadan da tepelerine bineceğiz

Konuşmasında, “Batılı ülkelerin terör örgütünün Suriye’deki kolunu PKK’dan ayrıştırma gayretlerinin beyhude olduğu yaşanan her gelişme ile ortaya çıkmaktadır. Ölü, yaralı veya sağ olarak yakaladığımız teröristlerin üzerlerinden çıkan donanımlar ile eğitim gördükleri yerler Suriye’de farklı isimlerle sahaya sürülen örgütün bizzat PKK’nın kendisi olduğu gerçeğini teyit etmektedir. Artık hiç kimsenin bu yalanla karşımıza gelmesine tahammülümüzün olmadığını burada bir kez daha ifade etmek isterim” diyen Erdoğan sözlerini, “Hatay’dan Hakkari’ye kadar güney sınırlarımızın tamamını ülkemiz topraklarına saldırı imkanı bırakmayacak şekilde bir güvenlik şeridi ile kapatma kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür” diye sürdürdü.

Türkiye’nin gerçekleştirdiği sınır ötesi harekatlarla, güney sınırında söz konusu güvenlik şeridinin bir kısmını oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, “Kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Ayn el Arab gibi çıban başı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tehditleri sınır ötesinde karşılama ve yok etme stratejimizi hayata geçirmek için gereken faaliyetleri yürütüyor. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz” dedi.











Başa dön tuşu