DünyaManşet

Trump’a Beyaz Saray soruşturması

Seçim süreci henüz bitmedi ama Başkan Trump’ın kampanyası hakkında soruşturma açıldı. Gerekçeyse “Beyaz Saray’ı seçim merkezi olarak kullanmak”

Açıklama Demokrat Parti mensubu bir milletvekilinden geldi. New Jersey Milletvekili Bill Pascrell, Başkan Trump’ın Beyaz Saray’ı “seçim merkezi” olarak kullandığını iddia etti. Pascrell, Trump seçim kampanyası hakkında “ABD Özel Yetkili Savcı Ofisi”ne yazılı bir şikayette bulundu. Özel Yetkili Savcı Ofisi, daha önce Trump kampanyası ve Rusya arasındaki yolsuzluk soruşturmasıyla gündeme gelmişti. Yetkililer, milletvekilinin yazılı şikayeti üzerine soruşturma açıldığını doğruladı.

Amerika’da 1939’da geçen Hatch Yasası, yürütme organında çalışanların yürütebildiği siyasi faaliyetleri kısıtlıyor. Tek istisna ise Amerikan Başkanı ve yardımcısı. Beyaz Saray çalışanlarının Trump kampanyasını Beyaz Saray’dan yürütmesi, bu yasayı çiğnemeleri anlamına geliyor.

Yazılı şikayetten sonra Trump kampanyasından da bir açıklama geldi. Tüm seçim çalışmalarının Hatch Yasası’na uygun bir şekilde yürütüldüğü belirtildi.











Başa dön tuşu