DünyaManşet

İmamoğlu: Kılıçdaroğlu ve Akşener’in uyumu onları iyice alabora etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kâbusa dönüştüğünü söyledi

İmamoğlu: Kılıçdaroğlu ve Akşener’in uyumu onları iyice alabora etti

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel’in sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Mahkeme olayı, kurdukları kumpas sürecine aldanmayan 6’lı masa, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, gösterilen uyumlu bakış onları iyice alabora etti” dedi.

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na kendisiyle ilgili kullandığı “Başka ebeveynler arıyor” ifadelerine de yanıt verdi ve “Herkesin ebeveyni belli. Bunu da hakaret kabul edebilirim ama gündemime dahi almıyorum. Genel Başkanımızın baba oğul ilişkisi ifadelerinden gurur ve onur duyuyorum” dedi.

“Demirtaş’ın diline yüreğine sağlık”

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Meclis grup toplantısında kürsüye davet etmemesine ilişkin soruya, “Beklentisi olmadığı ama olası bir davete karşı da hazırlığı olduğu” yönünde cevap verdi.

İBB Başkanı, verilen hapis cezası sonrasında kendisine destek mesajı ileten eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da, “Diline, yüreğine sağlık” dedi.

İmamoğlu’nun söyleşisinden öne çıkan bazı cümleler şöyle:

“Onları şaşırtacak derecede cesur ve onlardan birkaç kat daha yetenekli bir Karadenizli olduğumu unutuyor. Bu saatten sonra cumhurbaşkanına tek tavsiyem şudur; sahayı mertlikle dizayn etsinler.

Onları şaşırtacak derecede cesur ve onlardan birkaç kat daha yetenekli bir Karadenizli olduğumu unutuyor. Bu saatten sonra cumhurbaşkanına tek tavsiyem şudur; sahayı mertlikle dizayn etsinler.

“Seçim sırasında da namertlik olabilir mi?” sorusuna cevaben;

Her şey olabilir. Ben değil, YSK başkanı söylüyor. “Mertçe mücadele edeceğiz” deniyorsa, istinaf bunu bozsun. Namertlik düşünceleri için de tedbir aldık, bunu da bilsin. Nasıl İstanbul seçimlerinde tedbir aldıysak Türkiye seçiminde de daha güçlü bir anlayışla tedbirimizi alacağız.

Mahkeme olayı, kurdukları kumpas sürecine aldanmayan 6’lı masa, Kılıçdaroğlu ve Akşener, gösterilen uyumlu bakış onları iyice alabora etti. Her akşam beni rüyasında gördüğünü düşünüyordum ama bu saatten sonra onun için kabusa döndü”











Başa dön tuşu