DünyaSürmanşet

Borrell: Kalbimiz hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve ekipleriyle

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üye Janez Lenarčič, Türkiye ve Suriye‘de yaşanan depremlere ilişkin açıklama yaptı

“Türkiye için arama kurtarma ekiplerini hemen seferber edildi”

Bölgede 100 yılı aşkın bir süredir görülen en şiddetli depremlerden biri olan ve Richter ölçeğine göre 7,8 büyüklüğündeki depremin, Türkiye’nin Gaziantep bölgesini vurduğunun ve komşu Suriye‘yi de etkisi altına aldığının hatırlatıldığı açıklamada, Avrupa Birliği, AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirme talebinin ardından Türkiye için arama kurtarma ekiplerini hemen seferber ettiği belirtilti.

Açıklamada, “Bölgedeki ilk müdahale ekiplerine destek vermek için Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya ve Romanya‘dan on Kentsel Arama ve Kurtarma ekibi hızla seferber edildi. İtalya ve Macaristan da kurtarma ekiplerini Türkiye’ye göndermeyi teklif etti. AB’nin Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi, gerekmesi halinde daha fazla yardımı koordine etmek için Türkiye’deki yetkililerle doğrudan temas halindedir” denildi.

Açıklama şöyle devam etti;

“AB’nin Copernicus uydu sistemi de acil durum haritalama hizmeti sağlamak üzere etkin hale getirildi. AB ayrıca, insani yardım programları aracılığıyla, Suriye’de depremden etkilenenlere yardım için hazır olduğunu duyurdu. Tüm düşüncelerimiz, hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle ve hayat kurtarmak için çalışan cesur ilk yardım ekipleriyle”











Başa dön tuşu