DünyaSürmanşet

Suriye’de enkaz altında doğan mucize bebek Aya, ‘kaçırılma’ endişesi ile güvenli bir yere götürüldü

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Suriye’de çöken bir binanın enkazında dünyaya gelen kız bebek, kaçırılma girişimi iddiaları sonrası güvenli bir yere götürüldü

Suriye’de enkaz altında doğan mucize bebek Aya, ‘kaçırılma’ endişesi ile güvenli bir yere götürüldü

Aya ismi verilen bebek, Afrin’e bağlı Cinderes beldesinde bir enkazın altında doğdu.

Kurtarma görevlileri onu bulduğunda, hala enkaz altında ölen annesine göbek bağı ile bağlıydı.

BBC’ye konuşan bir yetkili, Aya’nın kaçırılma veya sahte bir ebeveynlik iddiasıyla hastaneden çıkarılma ihtimaline karşı önlem alındığını söyledi.

Kaçırılma söylentisini, muhaliflerin elinde olan bölgedeki hastanede Pazartesi günü bir şiddet olayı başlattı. Bir erkek hemşire ve iki silahlı erkek iddiaya göre hastane müdürünü darp etti.

Cinderes’teki sağlık müdürü Doktor Ahmad Hajj Hassan, bu olayın Aya’yı kaçırmak için bir örtülü eylem olduğu iddiasını reddetti.

BBC’ye konuşan Hassan, “Kaçırılma iddiaları bir yanlış anlama kaynaklı. Yaşanan olay hastanenin iç yapısı ile ilişkiliydi ve bebekle alakası yoktu” dedi.

Mucize anlamına gelen Aya ismi verilen bebeği evlat edinmek için çok sayıda başvuru yapıldı. Sosyal medyada binlerce kişi, bebeği nasıl evlat edinebileceklerini sordu.

Bir kişi “Onu evlat edinmek ve güzel bir yaşam sunmak istiyorum” derken, Kuveytli bir televizyon spikeri “Hukuki süreçler aşılabilirse, bu bebeğe bakmaya ve evlat edinmeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Aya’nın kurtarılma görüntüleri sosyal medyada çok izlenmişti. Görüntülerde, enkazdan tozla kaplanmış bir bebek çıkartan bir adam görülüyordu.

Ailenin uzaktan akrabası Halil el Suvaydi, enkazdan çıkartılmasının ardından, Aya’yı Afrin’deki bir hastaneye götürdü.

Aya hastaneye getirildiğinde, vücudunda şişler, morluklar vardı, üşüyordu ve zor nefes alıyordu. Cinderes’te bulunan gazeteci Muhammed El Adnan beldenin yüzde 90’ının yıkıldığını ve şu ana kadar tek yardımın bölge halkından geldiğini belirtmişti.

Cinderes’teki arama kurtarma çalışmalarını Beyaz Baretliler yürüttü.

Suriye’de şu ana dek 3 bin kişinin depremde öldüğü belirtildi ve bu sayıya muhalefetin elindeki bölgelerde ölenler dahil değil.

Kaynak: BBC











Başa dön tuşu