DünyaManşetSpor

‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ posteri açtılar, futbolculara saldırdılar

Türkiye‘de Bursaspor-Amedspor maçında, Bursasporlu taraftarlar “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım‘ın posterlerini açtı, maç öncesi ısınmaya çıkan Amedsporlu oyunculara saha kenarından ve tribünlerden saldırı gerçekleştirildi

‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ posteri açtılar, futbolculara saldırdılar

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23’üncü haftasında Bursaspor ile Amedspor’un bugünkü karşılaşması olaylı başladı.

Maç öncesi Amedspor oyuncularına saldırı gerçekleştirilirken, renkleri yeşil beyaz olan Bursaspor tribünlerinde ‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın posterleri açıldı, 14.00’te başlayacak karşılaşma öncesi sahada kavga çıktı.

Amedspor’un resmi sosyal medya hesaplarından maç öncesinde sahanın ve tribünlerin karıştığı görüntüler paylaşıldı. Paylaşımda “Bursa’da futbol ekibimizin sahaya çıktığı sırada Bursaspor oyuncuları tarafından ekibimize yapılan saldırı ve saha olayları…” ifadeleri kullanıldı.

Bursasporlu futbolcular Amedsporlu oyuncuların üzerine yürüdü

Amedsporlu futbolcular zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarları sloganlar atmaya başladı. Bursasporlu futbolcular da sahaya çıktı. Bursasporlu oyuncuların Amedsporlu oyuncuların üzerine yürüdüğü görüldü. Saldırıyı çevik kuvvet polisleri ayırmaya çalıştı.

Olay sonrası her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü. Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe ve fişekler atıldı.

Yıldırım: Hakemin maçı tatil etmesi için birinin ölmesini beklemesine rağmen…

Maç sonrası tribünlerden sahaya su şişesi ve torpil atılmaya devam edildi. Soyunma odası koridorlarında Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, kulüp personeli ve emniyet görevlileri futbolculara saldırdı.

Amedspor Kulüp Başkanı Selahattin Yıldırım, yaşanan saldırılara ilişkin, “Dünden beri yaşanan bütün barbarlığa, saldırılara, müdahalesizliğe TFF Başkanı’nın telefonunu kapatmasına, hakemin maçı tatil etmesi için birinin ölmesini beklemesine rağmen sahada korkusuzca mücadele eden aslanlarımızı hocalarımızı ve yöneticilerimizi tebrik ederim” dedi.

Soylu: Görevliler açığa alındı

TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, posterlerle ilgili yaptığı açıklamada, görsellerin stada sokulmasıyla ilgili kamu görevlilerine soruşturma başlatıldığını ve görevlilerin açığa alındığını söyledi.

Beyaz Toros nedir, Yeşil kimdir?

1990’lı yıllarda binlerce kişinin faili meçhul şekilde kaybettirilmesinde rolü olan JİTEM’in elemanı Mahmut Yıldırım, “Yeşil” kod ismiyle biliniyor.

Gazeteci, yazar ve Kürtlerin Apê Musa’sı Musa Anter cinayetinin planlayıcısı olan Yıldırım, İHD Başkanı Akın Birdal’ı vuranların arkasındaki isim olarak da ortaya çıkmıştı.

Beyaz Toros ise JİTEM’İN insan kaçırmak için kullandığı araç olarak biliniyor. 90’lı yıllarda binlerce kişi Beyaz Toroslar ile kaçırılmıştı.











Başa dön tuşu