DünyaManşetSağlık

Almanya’da aşılar nedeniyle BioNTech’e açılan yüzlerce dava var

Almanya‘da BioNTech firmasının ürettiği Covid-19 aşılarının yan etkilerine ilişkin bir sağlık çalışanı tarafından açılan davanın ilk duruşması bugün gerçekleşecek

Almanya’da aşılar nedeniyle BioNTech’e açılan yüzlerce dava var

2019’un son haftalarında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir süre içinde küresel bir salgın halini alan corona virüsüne karşı mRNA bazlı aşı geliştirerek bunu Pfizer ile satan BioNTech’e yönelik şikayet ve tazminat davasının ilk duruşması bugün gerçekleşecek.

BioNTech’in kurucuları Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin

Almanya’da ismini açıklamayan orta yaşlı bir kadının açtığı davada, Türkiye’de de kullanılan Comirnaty isimli aşının yan etkilere sebebiyet verdiği iddia edilirken kadının “en az” 150 bin euro (yaklaşık 3.7 milyon TL) talep ettiği kaydedildi.

Ulbrich: Davada AB yasaları ve Alman denetleyici kurumları hedef alıyoruz

Hamburg’da görülecek davada kadını Rogert & Ulbrich isimli hukuk şirketi temsil edecek. Kadın, aşı olduktan sonra uyku sorunu yaşadığı, halsizlik ve bedeninin üstünde ağrı hissettiğini söylerken yutkunma zorluğu yaşadığının da altını çizdi.

Rogert & Ulbrich’in ortaklarından Tobias Ulbrich, İngiliz haber ajansı Reuters’a konuştu. Ulbrich, Avrupa Birliği yasaları ve Alman denetleyici kurumları hedef aldıklarını söyledi.











Başa dön tuşu