DünyaManşet

Diyanet, Kırıkkale ve Kırklareli’nde öğrencileri camiye götürdü

Türkiye‘de imamların okullara görevlendirilmesiyle tepkilere yol açan, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında etkinlikler yapıldı. Protokol ile kendisine sağlanan geniş yetkileri kullanan Diyanet, Kırıkkale ve Kırklareli’nde öğrencileri camiye götürdü

Diyanet öğrencileri camiye götürdü

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; AKP iktidarında eğitim politikaları, büyük oranda dini eğitim öncelenerek oluşturuldu.

Öğrencilerin ve velilerin tercihlerini görmezden gelen eğitim politikaları nedeniyle dini eğitimin ağırlığı, hemen her yıl katlanarak arttı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) de eğitimin dinselleştirilmesi tartışmalarını alevlendirdi. Proje kapsamında öğrencilerin dini vakıf ve dernekler ile Diyanet’e tesliminin önü açıldı.

Öğrenciler, veliler, öğretmenler ve eğitim sendikaları ÇEDES Projesi’ne büyük tepki gösterdi. Çok sayıda kentte on binlerce yurttaş, projenin iptal edilmesi için eylemler düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığı ise tepkilere karşın sessiz kaldı. Proje, tepkiler görmezden gelinerek Türkiye’nin 81 kentinde çeşitli etkinliklerle uygulanmaya başlandı.

Manevi danışman semineri

Giresun, Kırklareli ve Kırıkkale’de yaşananlar ise proje ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na sağlanan yetkilerin sınırsız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Giresun İl Müftülüğü, kentteki Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine yönelik, “Sosyal Medya Ahlakı” konulu seminer gerçekleştirdi. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen seminerin konuşmacısı, Diyanet İşleri Başkanlığınca davet edilen ve “Manevi Danışman” olduğu belirtilen Berat Yazıcı oldu.

Kırklareli’nde ise Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ÇEDES Projesi kapsamında Edirne’ye geziye götürüldü. Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen gezide öğrencilere, Kırklareli İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özdemir ile Diyanet İl Gençlik Koordinatörü Talha Hacıahmetoğlu da eşlik etti. 16 Haziran’da gerçekleştirilen gezide öğrenciler, Cuma namazına da taşındı.

Öğrenciler vaize emanet

Kırıkkale’de ise ortaokul öğrencileri, vaize emanet edildi. Ortaokul öğrencilerinin, Yahşihan İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Vaiz İsmail Koçak rehberliğinde Merkez Nur Camii’ne götürüldüğü belirtildi. Öğrenciler cami ziyaretinde, Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ile bir araya geldi.











Başa dön tuşu