DünyaInstagramSürmanşetYaşam

Yürüyüşten habersiz Taksim’e gitmişti: Kaburgalarıma vurdular, kanamam oldu

İstanbul’a tatile giden ve Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis müdahalesinde gözaltına alınan Portekizli Miguel Alvaro, Portekiz basınına konuşarak 20 gün gözaltında tutulduğunu ve polisten şiddet gördüğünü anlattı, Türkiye’ye gitmek isteyen turistlere, “Dikkatli olun” çağrısı yaptı

Yürüyüşten habersiz Taksim’e gitmişti

Portekiz’den İstanbul’a gelerek tek başına tatil yapan 34 yaşındaki Miguel Alvaro, Onur Haftası eylemlerinden habersiz şekilde arkadaşlarıyla öğle yemeği yemek için Taksim’e gitti. Alvaro, bir anda 8 polisin etrafını kuşatıp kendisini yere yatırdığını ve gözaltına aldığını anlattı.

Sözcü’de yer alan habere göre genç adam, “Kollarımı tuttular ve içlerinden biri kaburgalarıma vurdu. Beni bir otobüse bindirdiler, vurmaya devam ettiler ve kanamam oldu” diye konuştu. Polis otobüsünde 5 saat beklediğini ve konuşmasına izin verilmediğini anlatan turist, daha sonra bir polisin gelip “Görünüşün nedeniyle gözaltına alındın” dediğini aktardı.

Alvaro: Onur Yürüyüşü’ne katılmadım

Portekiz basınına konuşan genç adam, neler olduğunu anlayamadığını ve büyük şok yaşadığını belirterek “Beni eşcinsele benzediğim için gözaltına aldılar” dedi. Alvaro, gerçekten de eşcinsel olduğunu ama Onur Yürüyüşü’ne katılmadığını kaydetti.

Gözaltında diğer sanıklarla birlikte sürekli homofobik hakaretlere maruz kaldığını söyleyen Alvaro, Türkiye’nin doğu sınırına götürülerek bir göçmen gözaltı merkezine yerleştirildiğini kaydetti. Portekizli genç, kendisine doğru düzgün su verilmediğini ve saldırı korkusundan uyuyamadığını da ifade etti.

Türkiye’ye gidecekleri uyarıyor

Sonunda 13 Temmuz’da serbest kaldığını anlatan Alvaro, yaşadıkları nedeniyle ruhen çöktüğünü ve iyileşmeye çalıştığını anlattı.

Genç adam, 20 gün boyunca gözaltında kaldığını ve zor kurtulduğunu belirterek Türkiye’ye gitmek isteyen turistlere, özellikle de LGBTQ+ topluluğuna “Dikkatli olun” çağrısı yaptı.











Başa dön tuşu