DünyaInstagramManşet

Tahıl koridorunun akıbeti Erdoğan-Putin görüşmesinde netleşecek

TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında haftaya yapılacak önemli görüşme öncesi Moskova’da temaslarda bulundu

Tahıl koridorunun akıbeti Erdoğan-Putin görüşmesinde netleşecek

Fidan, Rusya’yı, Birleşmiş Milletler‘in (BM) tahıl koridorunun yeniden açılması için hazırladığı yeni önerileri kabul etmesi için iknaya çalıştı. Tahıl koridorunun akıbetinin Erdoğan-Putin görüşmesinde netleşmesi bekleniyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başladığı 24 Şubat 2022’den bu yana savaşın sona erdirilmesi ve yarattığı olumsuz etkilerin giderilmesi için aktif diplomasi izleyen Türkiye’nin bugünlerde önceliği, Rusya’nın 17 Temmuz’da askıya aldığı tahıl koridorunun yeniden açılması.

Fidan: Türkiye’nin BM önerileri, tahıl koridorunun yeniden başlatılması için uygun bir zemin oluşturduğu düşüncesindeyim

TC Dışişleri Bakanı Fidan, geçen hafta yaptığı Ukrayna ziyaretinin ardından dün Rusya’ya gitti.

Fidan’ın Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşme, yoğun gündemli içeriği kadar zamanlaması açısından da önemli oldu.

İki dışişleri bakanının bir araya geldiği anlarda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in tahıl koridorunun yeniden açılmasına ilişkin yeni önerileri içeren mektubunun Moskova’ya ulaştığı açıklandı.

Fidan da, Lavrov ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye’nin BM’nin önerilerinin tahıl koridorunun yeniden başlatılması için uygun bir zemin oluşturduğu düşüncesinde olduğunu söyledi.

Kaynak: BBC Türkçe











Başa dön tuşu