DünyaInstagramManşet

İsrail serbest bırakılması planlanan üçüncü rehine grubunun listesini aldığını açıkladı

İsrail ile Hamas arasında yapılan anlaşma gereği, Gazze’deki 13 İsrailli ve 4 Taylandlı toplam 17 rehine daha saatler süren gecikmenin ardından Cumartesi gecesi serbest bırakıldı. İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 39 Filistinli de Batı Şeria‘da serbest bırakıldı

Serbest bırakılan 13 İsrailliden altısı kadın ve yedisi çocuk

Televizyonlardan yayınlanan görüntüler, Hamas’ın Uluslararası Kızılhaç Komitesi‘ne teslim ettiği rehinelerin Cumartesi geç saatlerde Mısır tarafındaki Refah Sınır Kapısı’na geçtiğini gösterdi.

Serbest bırakılan 13 İsrailliden altısı kadın ve yedisi çocuk. Rehinelerin en küçüğü, üç yaşındaki Yahel Shoham, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte serbest bırakıldı, ancak babası halen rehine.

İsrail rehinelerin İsrail’e ulaştığını ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra aileleriyle yeniden bir araya geleceklerini açıkladı.

Bunun karşılığında Batı Şeria’da 39 Filistinli tutuklu daha İsrail tarafından serbest bırakıldı. Yetkililer, bu kişilerin üç farklı İsrail hapishanesinden serbest bırakıldığını belirterek, bunların tamamının kadın veya 18 yaş veya altı küçük çocuklar olduğunu ekledi. Bu kişiler Doğu Kudüs’teki veya işgal altındaki Batı Şeria’daki evlerine geri gönderdi.

İsrail serbest bırakılması planlanan üçüncü rehine grubunun listesini aldığını açıkladı

İsrail dün gece, serbest bırakılması planlanan üçüncü rehine grubunun listesini aldığını duyurdu.

İsrail ile Hamas arasında Katar’ın aracılık ettiği anlaşma, her bir İsrailli rehine karşılığında üç Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını zorunlu kılıyor. Bugün daha fazla Filistinli mahkumun serbest bırakılması bekleniyor.

Esir değişiminin zamanlaması henüz açıklanmadı ancak gelişmeler oldukça bildireceğiz.

Kaynak: BBCTürk











Başa dön tuşu