DünyaInstagramManşetSiyaset

Tekin: Siz “tarikat-cemaat” diyorsunuz, biz “sivil toplum örgütü” diyoruz

TC Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu‘nda yaptığı konuşmada Bakanlığın tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğini açıkça ilan etti

Tekin: Siz “tarikat-cemaat” diyorsunuz, biz “sivil toplum örgütü” diyoruz

Tekin “Sizin ‘tarikat, cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK‘ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor” diyen Tekin “Çocuklarımın dağa çıkmaması için sizin insan kaynağınıza, insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim” diye belirtti.

Tekin konuşmasında Bakanlığın yaptığı protokollere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 yılı itibariyle geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden bin 167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK’larla, 986 tanesi ise TEMA‘dan Kızılay’a bir sürü STK’yla.

Bunların içerisinde sizin ‘tarikat, cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz.

Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Ben o STK’larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için sizin insan kaynağınıza, insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim”

Kaynak: SolHaber











Başa dön tuşu