DünyaInstagramSporSürmanşet

Türkiye Süper Lig’in de kriz büyüyor!

Süper Lig’in 17. haftasında İstanbulspor’un evinde Trabzonspor’u ağırladığı maçta, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor’un 2-1 öne geçmesinin ardından hakem Ali Şansalan‘a tepki göstererek 74’üncü dakikada takımını sahadan çekti

Sarıalioğlu, takımını sahadan çekme kararını Trabzonspor’un skoru 2-1’e getirdiği gol sonrası aldı

Süper Lig’in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğü ile birlikte ev sahibi takımın başkanı Faruk Koca hakem Halil Umut Meler’e saldırmış ve daha sonra tutuklanmıştı.

Koca’nın saldırısı sonrasında liglere ara verilmiş ve müsabakalar bir hafta sonra yeniden başlamıştı.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımını sahadan çekme kararını 68’inci dakikada Trabzonspor’un skoru 2-1’e getirdiği gol sonrası aldı.

Sarıalioğlu, sahaya indi ve oyuncularından soyunma odasına gitmelerini istedi

Onuachu’nun golü öncesi İstanbulsporlu Loshaj ile Trabzonsporlu Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde ikili mücadele yaşandı. Mücadele sonrası Loshaj yerde kaldı ve İstanbulspor penaltı bekledi.

Gol sonrası İstanbulspor’un penaltı itirazları oldu, ancak VAR’da incelenen pozisyonun ardından hakem Ali Şansalan gol kararı verdi.

Kısa süre sonra da İstabulspor Başkanı Sarıalioğlu sahaya indi ve oyuncularından soyunma odasına gitmelerini istedi.

Deli, kulüp başkanın önünde diz çöktü

Birçok İstanbulsporlu futbolcu, başkanlarını ikna etmeye çalıştı.

Fildişi Sahilli futbolcu Simon Deli, kulüp başkanın önünde diz çöktü ve maça devam etmek istediklerini söyledi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da sahaya indi ve Sarıalioğlu ile görüştü.

Başkan Sarıalioğlu yoğun ısralara rağmen kararından vazgeçmedi.

Sarıalioğlu: Takdir kamuoyunun, yapacak bir şey yok

Sarıalioğlu, stat çıkışında yaptığı açıklamada, “Takdir kamuoyunun; yapacak bir şey yok, herkese başarılar diliyoruz” diye konuştu.

İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral, X hesabında yaptığı paylaşımda “Bedeli her ne olursa olsun” dedi.

Maçla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek.

Doğan: Bu saatten sonra ciddi ciddi oturup konuşmamız gerekiyor

A Spor’a konuşan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Sarıalioğlu’nu ikna etmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını söyledi.

Sarıalioğlu’nun kendisiyle yaptığı konuşmada kararının Trabzonspor yönetimiyle alakalı olmadığını söylediğini belirten Doğan, şöyle devam etti:

“Kendisinin kimseye karşı asla kaba bir tavrı olmadı. Kendisi, bana ‘Sizinle alakalı değil ama artık bu yapılanları kaldıramıyorum’ dedi ve böyle bir karar aldı. Saygıyla karşılamaktan başka bir şey yapamıyoruz. Sonuçta onların kararları.

“Bu saatten sonra ciddi ciddi oturup konuşmamız gerekiyor. Marka değeri için yapılması gerekenleri yapması gereken bir kurum var. Söyleyeceğim çok şey var. Hiç böyle bir dönemin olduğunu daha önce hatırlamıyorum.”

Avcı: Çok üzücü bir gün. Sakin kalmak lazım

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da maç sonunda yaptığı açıklamada, “Birbirimize karşı saygıyı tekrar yakalayabilirsek birçok şeyi değiştirebiliriz diye düşünüyorum. Çok üzücü bir gün. Sakin kalmak lazım” diye konuştu.

2016 yılında TFF 1. Lig maçında Eskişehirspor, Göztepe deplasmanında 92. dakikada gelen gol sonrası 2-1 geriye düşmüş, golden önce faul olduğu itirazları sonuç vermeyince de sahadan çekilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Göztepe maçında sahadan çekildiği için Eskişehirspor’un 3-0 hükmen mağlup sayılmasına ve 3 puanının silinmesine karar vermişti.











Başa dön tuşu