DünyaInstagramManşetYaşam

DEM: Bu zulüm düzeni; yarattığı öfkede boğulacaktır

Türkiye‘de, Kasım 2016’dan beri Edirne F Tipi Cezaevi‘nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ın hayatını kaybettiği bildirildi

DEM: Bu zulüm düzeni; yarattığı öfkede boğulacaktır

Tahir Demirtaş, geçtiğimiz yıl kalp krizi geçirerek Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Bir süredir tedavi gören ve yoğun bakımda olan Demirtaş’ın sabah saatlerinde yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Tahir Demirtaş’ın vefatıyla ilgili açıklama yapan DEM Parti Genel Merkezi, cenaze programı hakkında bilgilendirme yapacaklarını duyurdu. DEM Parti’nin mesajı şöyle:

Rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, sevgili Selahattin Demirtaş’ın, Demirtaş ailesinin ve partililerimizin, halkımızın başı sağolsun. Ömrünü mücadelede geçiren evlatlar yetiştiren Tahir Demirtaş’ın mekanı cennet olsun. Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır. Eş Genel Başkanlarımız, partimiz bütün birimleriyle cenazeye katılacaktır. Cenaze programı netleştiğinde kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Erkan Baş: Siyasi tutsak Selahattin Demirtaş’a başsağlığı diliyorum

TİP Genel Başkanı Erkan Baş; Tahir Demirtaş’ın vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Önceki Dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın değerli babası Tahir Demirtaş’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Başta siyasi tutsak olarak cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş ve kederli ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.











Başa dön tuşu