DünyaInstagramManşetSiyaset

AKP’nin İstanbul için sloganı; “İstanbul Muradına kavuşacak”

İstanbul‘u muhalefetten geri almak isteyen TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ekrem İmamoğlu‘nun karşısına aday olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum‘u çıkardı

Kurum: 16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız

Erdoğan, bugün İstanbul’da yapılan aday tanıtım toplantısında 11 büyükşehir ile 15 il belediye başkanı adaylarını açıkladı. İstanbul adayı Murat Kurum oldu.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan

Murat Kurum adaylığı kendisine bildirildikten sonra ekibi ile bir araya geldi ve “16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız” mesajı verdi.

AKP’nin İstanbul için sloganı; “İstanbulumuz Muradına kavuşacak”

Sosyal medyada yer alan videoda Kurum, “İstanbul’un karmaşasını düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için yola çıkacağız” diyor.

Erdoğan konuşmasında “İstanbulumuz Muradına kavuşacak” diyerek işaret ettiği Murat Kurum’un ismini konuşmasının en sonunda resmen açıkladı.

“Yeniden AK Parti, Yeniden İstanbul”

Haliç Kongre Merkezi‘nde seçim sloganları da ilk kez görücüye çıktı.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada “Yeniden AK Parti, Yeniden İstanbul” sloganını kullanacaklarını söyledi.

Erdoğan adayları için “Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz” dedi.

TC Cumhurbaşkanı, İstanbul’ın beş yıldır ‘Fetret Devri’ yaşadığını savundu ve “İstanbul’un bir 5 yıl daha kaybetmeye artık tahammülünün kalmadığını tüm İstanbullular gibi biz de çok net görebiliyoruz. İsmini paylaşacağımız adayımızla, layık olduğu şehreminine yeniden kavuşmasını sağlayacağız” dedi.

Murat Kurum

Murat Kurum adaylığın resmiyet kazanması sonrası yaptığı ilk paylaşımda “Yeni dönemde bu güzel şehir, tecrübesini Türkiye’den sonra sadece İstanbul’a odaklayan bir yönetime sahip olacak” mesajı verdi.

Erdoğan’ın Kurum’u, TOKİ deneyimi ve uzun süre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı uzun süredir yürütüyor olması nedeniyle tercih ettiği kaydediliyor.

1976’da Ankara’da doğan Kurum, 2005-2018 yilları arasında TOKİ’de ve iştiraki Emlak Konut GYO AŞ’de çeşitli görevler üstlenmiş; 10 Temmuz 2018-4 Haziran 2023 tarihleri arası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapmış, 14 Mayıs’ta yapılan genel seçimde AKP İstanbul Milletvekili seçilmişti.











Başa dön tuşu