DünyaInstagramSürmanşet

Çin’in Sincan bölgesinde 7.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çin‘in Sincan Uygur Özerk Bölgesi‘nde meydana gelen 7,0 büyüklüğündeki depremde 120’den fazla ev yıkıldı ya da hasar gördü

Depremin büyüklüğü 7.0, derinliği ise 13 kilometre

Çin’de ağırlıklı olarak Uygur Türklerinin yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki depremde çok sayıda ev yıkıldı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) Kırgızistan sınır yakınlarındaki depremin büyüklüğünün 7,0, derinliğinin ise 13 kilometre olduğunu duyurdu.

Depremde 47 ev yıkıldı, 78 ev ise hasar gördü

Çin Deprem Ağları Merkezi (CENC) ise büyüklüğünü 7,1 olarak duyurduğu depremin yerin 22 kilometre altında meydana geldiğini bildirdi. CENC, yerel saatle 02.00 sularında gerçekleşen depremin merkez üssünün, Aksu ilinin Üçturfan ilçesine bağlı Vuşi kasabası olduğunu belirtti.

Dağlık bir bölgede yer alan Üçturfan ilçesinin 2022 yılındaki nüfusu yaklaşık 233 bin olarak kayıtlara geçmişti.Asscociated Press (AP) haber ajansının haberine göre, Sincan Uygur Özerk Bölgesi hükümeti, hava sıcaklığının bu hafta -18 dereceye kadar düşeceği bölgede gerçekleşen depremde 47 evin yıkıldığını, 78 evin de hasar gördüğünü açıkladı.

En az altı yaralı

Yetkililer, depremde en az altı kişinin yaralandığını duyurdu. Depremin merkez üssüne yaklaşık 200 kişilik bir kurtarma ekibi gönderildiğini bildiren AP, yaralılardan ikisinin durumunun ciddi olduğunu aktardı.

7,0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Bu depremlerin en şiddetlisinin 5,3 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Aksulu yetkililer, bölgede deprem nedeniyle kesilen elektriğin kısa süre içinde geri geldiğini belirtti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, bölgede şu ana kadar kaydedilen en büyük depremin 1978 yılında meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki deprem olduğunu belirtti. Söz konusu deprem, bu sabaha karşı gerçekleşen depremin yaklaşık 200 kilometre kuzeyinde meydana gelmişti.











Başa dön tuşu