DünyaInstagramSürmanşet

Almanya: Gazze Filistinlilere aittir

Alman hükümeti İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir‘in, Gazze Şeridi‘nin İsrailli yerleşimcilere açılması ve işgal edilen bölgelerden Filistinlilerin sınır dışı edilmesine yönelik açıklamalarını sert bir şekilde eleştirdi

Almanya: Gazze yeniden işgal edilmemeli, yeni bir yerleşim olmamalıdır

Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Filistin halkının sınır dışı edilmesi ve Gazze’nin yeniden İsrail yerleşimi olmasına yönelik bu tür değerlendirmeler tamamen kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık sözcüsü, böylesi açıklamaların bölgedeki durumu daha da “kötüleştirdiğini” aktararak “uluslararası hukukun da açıkça ihlal edildiğini” vurguladı.

Açıklamanın devamında, “Filistinliler Gazze’den sınır dışı edilmemelidir, Gazze yeniden işgal edilmemeli, yeni bir yerleşim olmamalıdır. Gazze Filistinlilere aittir” ifadeleri kullanıldı.

“Sınır dışı etme fantezileriyle İsrail’in güvenliğini sağlamak isteyenler açıkça yanlış yolda ilerliyor”

Bölgede kalıcı barış ve istikrar için temel önkoşulun iki devletli bir çözüme giden yol olduğunu belirten sözcü, “Sınır dışı etme fantezileriyle İsrail’in güvenliğini sağlamak isteyenler açıkça yanlış yolda ilerliyor” dedi.

Uluslararası Adalet Divanı’nın da İsrail hükümetine, “Bu tür kışkırtıcı ifadelerden kaçınması” yönünde talepte bulunduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İsrail yargısının harekete geçip geçmeyeceğinin izleneceğini kaydederek, konunun “diplomatik kanallar aracılığıyla” ele alınması gerektiğini sözlerine ekledi.











Başa dön tuşu