DünyaInstagramSürmanşet

Ghebreyesus: Nasır Hastanesi, bir hafta süren kuşatmanın ardından artık işlevsel değil

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Gazze‘deki Nasır Hastanesi’nin İsrail baskınının ardından hizmet veremediğini açıkladı. WHO, durumu değerlendirmek üzere bölgeye girmelerine de izin verilmediğini söyledi

İsrail ordusu, Perşembe günü hastaneye yönelik bir baskın düzenlemişti

İsrail ordusu, Hamas tarafından alınan rehinelerin burada tutulduğuna dair istihbarat aldıklarını söyleyerek Perşembe günü hastaneye yönelik bir baskın düzenlemişti.

İsrailli askeri yetkililer, Nasır Hastanesi’ne yönelik operasyonu “kusursuz ve sınırlı” olarak tanımladı ve Hamas’ı “hastaneleri teröre alet etmekle” suçladı.

Ghebreyesus: Nasır Hastanesi, bir hafta süren kuşatmanın ardından artık işlevsel değil

Ayrıca İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, Hamas’ın tüm rehineleri serbest bırakmaması halinde üç hafta içinde Refah kentine yönelik kara harekatına başlayacaklarını söyledi. Bu süre Ramazan ayının başlangıcına denk geliyor. Gantz, sivillerin tahliyesi için plan yapılacağını ifade etti.

WHO Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Gazze’deki Nasır Hastanesi, bir hafta süren kuşatmanın ardından yapılan baskının ardından artık işlevsel değil” dedi.

Dr. Ghebreyesus, “Hem dün hem de bir önceki gün, yakıt teslim etmek üzere hastaneye ulaşmasına rağmen, WHO ekibinin hastaların durumunu ve kritik tıbbi ihtiyaçları değerlendirmek üzere hastaneye girmesine izin verilmedi” dedi ve şöyle devam etti:

“Hastanede hala 200 hasta bulunuyor”

“Hastanede hala 200 hasta bulunuyor. En az 20 tanesinin tedavi için başka hastanelere nakledilmesi gerekiyor.”

Hamas tarafından yönetilen Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, hastanede hastalara bakmaya çalışan sadece dört sağlık personelinin kaldığını söyledi.

BBC hastaneye erişemedi ve oradaki durumu bağımsız olarak doğrulayamadı.

BBC’ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, elektrik ve oksijen tedarikindeki kesintiler nedeniyle 11 hastanın öldüğünü ve birkaç doktorun da tutuklandığını söyledi.

 











Başa dön tuşu