DünyaInstagramManşetSiyaset

İsrail, sivillerin sığındığı Refah’a saldırmakta kararlı: Buraya sığınan yaklaşık 1.5 milyon Filistinli bulunuyor

Dünyanın gözü önünde aylardır çocuk, kadın, sivil demeden katliam yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, uluslararası toplumun “eleştirilerine” karşın Gazze’nin Refah kentine saldırı düzenlemeye kararlı olduklarını söyledi

Netanyahu: Refah’a da operasyon düzenleyeceğiz

Kentte, Gazze’nin diğer bölgelerinden kaçıp, buraya sığınan yaklaşık 1.5 milyon Filistinli bulunuyor.

Netanyahu, Ortadoğu ziyaretindeki Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Refah’a saldırı planlarına karşı olduklarını tekrar etmesine rağmen, “hiçbir uluslararası baskı, İsrail’in savaştaki amaçlarına ulaşmasını durdurmayacak” dedi.

Netanyahu kabine toplantısında yaptığı konuşmada “Savaşı şimdi, tüm amaçlarına ulaşmadan durdurursak, bu İsrail’in savaşı kaybettiği anlamına gelir ve buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

İsrail Başbakanı ülkesinin “Hamas’ı yok etmek, tüm rehineleri kurtarmak ve Gazze’nin tekrar İsrail’e karşı bir tehdit oluşturmaması” amaçlarına ulaşmak için savaşı sürdürmesi gerektiğini savundu.

Netanyahu “Bunu yapmak için, Refah’a da operasyon düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Netanyahu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’taki saldırının “gerçekleşeceğini” ve “birkaç hafta süreceğini” belirtti.

İsrail Başbakanı ayrıca, ülkesinin saldırılarını eleştirenlere de öfkelendi ve Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısını unuttuklarını savundu.

Hamas’ın güvenlik duvarı ve çitleri aşarak Gazze’den İsrail’e yaptığı 7 Ekim saldırılarında yaklaşık 1200 kişi ölmüş ve 250’den fazla kişi de rehin alınmıştı.

İsrail’in hemen ardından Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıları Gazzeli yetkililerin açıklamalarına göre en az 31 bin 400 fazla kişi hayatını kaybetti.











Başa dön tuşu