DünyaSağlıkSürmanşet

Japonya hükümetine OHAL çağrısı

Tokyo ve çevresindeki 3 eyalet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artış trendini koruması üzerine, Japonya hükümetine olağan üstü hal (OHAL) uygulanması çağrısı yaptı

ozgur_gazete_kibris_Japonya_hukumetine_OHAL_cagrisi1

OHAL için uzman heyetin tavsiye kararı bekleniyor

Başkent ile bölgeyi çevreleyen Saitama, Çiba ve Kanagawa eyaletlerinin valileri, artan vakalar üzerine Kovid-19 tedbirlerinden sorumlu kabine üyesi Nişimura Yasutoşi ile Tokyo’da bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Nişimura, “OHAL ilanını göz önünde bulunduracak seviyede ciddi koşullarda olduğumuza ilişkin mutabakata vardık” dedi.

ozgur_gazete_kibris_Japonya_hukumetine_OHAL_cagrisi3

Nişimura, OHAL kararının verilmesi öncesinde, hükümete bağlı Kovid-19 uzman heyetin tavsiye kararını bekleyeceklerini söyledi.

Günlük vaka bini aştı

ozgur_gazete_kibris_Japonya_hukumetine_OHAL_cagrisi2

Tokyo Metropol Valiliği, başkentte 2020’nin son günü şimdiye dek ilk kez bir günlük vaka oranı 1000’i aştığını ve 1337 vaka kaydedildiğini açıklamıştı.

Japonya’da Kovid-19 vaka sayısı 242 bin 768’e, virüse bağlı can kaybı sayısı 3 bin 585’e yükseldi. Vakalar Tokyo’da 61 bin 774’e, Kanagawa’da 22 bin 114’e, Saitama’da 14 bin 729’a, Çiba’da 11 bin 443’e çıktı.

Nisan başında önce 7 bölgede ilan edilen ve 16 Nisan’da tüm ülke genelinde yaygınlaştırılan OHAL, iyileştirilen sağlık şartları dolayısıyla kademeli olarak kaldırılmış, 25 Mayıs’ta ise ülke genelinde sonlandırılmıştı.











Başa dön tuşu