DünyaEkonomi

Biden: ABD Kurtarma Paketi birçok kesim tarafından destek gördü

ABD Başkanı Joe Biden, Senato ve Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan 1,9 trilyon dolarlık Covid-19 destek paketini imzalamadan önce Oval Ofis’te yaptığı konuşmada,  paketin birçok kesim tarafından destek gördüğünü vurguladı

 

“ABD Kurtarma Planı ” OLARAK ADLANDIRILDI

Söz konusu yardım paketi ile yılda 75 bin dolardan az kazanan Amerikalılara bir sefere mahsus bin 400 dolarlık çek gönderilecek, 4 Mart’ta süresi dolacak olan işsizlik yardımlarının süresi 6 Eylül’e kadar uzatılacak ve haftalık 300 dolar olan federal işsizlik yardımı devam edecek.

 

 

 

 

 

 

 

Yardım paketi ayrıca, corona virüsü aşılarının dağıtımından eğitime, eyaletlerden şehirlere kadar salgından etkilenen tüm kurumlara yardımı da içeriyor.

Paketin içinde direkt verilecek maddi yardımların yanı sıra “ABD Kurtarma Planı” olarak adlandırılan ve ABD’de fakirlikle savaşma noktasında etkili olması beklenen değişikliler de yer alıyor. Paket, düşük gelirli ailelere vergi indirimi, kira ve gıda yardımında artışları içeriyor.

Paket ile eyalet ve yerel yönetimler için 350 milyar dolar, Covid-19 aşısı üretim ve dağıtımına yaklaşık 20 milyar dolar ve test ve temas takibi için yaklaşık 50 milyar dolar fon sağlayacak.

Senato’daki Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında uzun süredir tartışılan , ABD Başkanı Joe Biden‘ın 1.9 trilyon dolarlık Covid-19 mali destek paketinin 6 Mart’ta yapılan oylamada 49’a karşı 50 oyla onaylanmıştı.











Başa dön tuşu